|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Dział ogólny o daciach - Zapach moczu psa, czym zneutralizować?
Stepway - 2014-05-11, 20:08 Temat postu: Zapach moczu psa, czym zneutralizować? Mały szczeniak narobił mi na dywanik, na szczęście gumowy. Zapraszając "pasażera" na przejażdżkę liczyłem się z takim obiegiem sprawy, nie sądziłem jednak że taka niewielka ilość psiego moczu może tak intensywnie... pachnieć Musiało się trochę przelać przez wysoki rant na zakręcie.
Czy po za dostępnymi w sklepach zoologicznych preparatach, są jakieś domowe środki na pozbycie się nieprzyjemnej woni? Zależy mi przede wszystkim na tym by użyty środek był jak najbardziej neutralny, by w przyszłości nie zniechęcić psa.
Ewentualnie co ze sprawdzonych produktów w sklepie polecacie?
Karenzo - 2014-05-11, 20:25
Soda oczyszczona .
Sypiesz , potem lekko wilgotną tkaniną/gąbką wcierasz/ścierasz .Czekasz aż wyschnie po czym odkurzasz resztki
Mariusz - 2014-05-11, 20:32
Ja polecam Ci biobrisk autosmarta. Zabija zapachy wymiocin, moczu i innych zapachów
Stepway - 2014-05-11, 20:36
Karenzo napisał/a: | Soda oczyszczona |
Dziękuję za odzew. Jutro sprawdzę. Tak dla pewności się zapytam, czy mogę swobodnie posypać sodą oczyszczoną podłogę, nie spowoduje to przebarwień?
Karenzo - 2014-05-11, 20:44
Nie , jeżeli chcesz usunąć tylko zapach bez plam .
Wystarczy posypać i odczekać 10-15 min (czym więcej tym lepiej ) i odkurzyć .
Na plamy stosujemy metodę z mokrą gąbką i naprawdę działa .
Ja po rozsypaniu biorę szczotę i rozprowadzam po tkaninie sodę aby wniknęła miedzy włosie .
soda ma setki zastosowań , osobiście kupuje ją raz na rok ok 20 -25 kg
http://dziecisawazne.pl/d...da-oczyszczona/
bebe - 2014-05-11, 22:04
Soda to dobry pomysł.
Gdyby jednak nie pomogła, to możesz jeszcze obczaić Vitopar. To jest magiczny środek neutralizujący zapachy, do nabycia w sklepach zoologicznych. Według producenta zawiera jakieś bakterie, które, jak przypuszczam, pakują sobie brzydkie zapachy do plecaczków i unoszą w dal. :] Tak czy inaczej, używamy od lat i sprawdza się bardzo dobrze.
Dar1962 - 2014-05-12, 08:28
nieźle z zapachami radzi sobie...koci żwirek - najlepiej drobny. Można zmoczyć ciepłą wodą z dodatkiem np Ludwika to miejsce i posypać. Higroskopijny środek osuszy je i przy okazji "zabierze" przykry zapach. Potem wystarczy odkurzyć
wielgibolo - 2014-05-12, 10:39
http://www.diegozoo.pl/mr...0ml-p-1536.html
W KOMENTARZU DO ZAMÓWIENIA NAPISZ "DACIA" TO DAM CI RABACIK
POZDRO
w ogóle jakby ktoś coś chciał to niech napisze w komentarzu "dacia" - będę wiedział że to swój i na pewno dorzucę coś gratis....
Stepway - 2014-05-13, 09:25
[edit]Soda zdziała cuda. Dzięki za pomoc.[/edit]
Po lekturze powiem tylko jedno - WOW!
wielgibolo napisał/a: | W KOMENTARZU DO ZAMÓWIENIA NAPISZ "DACIA" TO DAM CI RABACIK | Dzięki. Rzuciłem okiem na stronę, wygląda zachęcająco. Szykując się do większych zakupów nie omieszkam jej odwiedzić. Póki co soda zdała egzamin celująco.
Gość - 2014-05-15, 09:32
Zgadzam się, że soda może pomóc, aczkolwiek trzeba ją zastosować dosyć szybko. Jak nie zrobiłeś tego od razu, to może być problem z zapachem. Później nawet pranie nie pomaga. Chociaż mój znajomy ma jakąś kosmiczną chemię do neutralizacji zapachów (zajmuje się praniem aut). Zapytam co tam miesza i dam znać!
|
|