|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Dział techniczny - zamiana brazowych plastikow w dusterze
mlody1020 - 2015-04-27, 22:52 Temat postu: zamiana brazowych plastikow w dusterze Cześć. Nie znalazłem podobnego tematu, dlatego pytam:
Dacia duster ma w środku charakterystyczne brązowe plastiki - nie jestem ich fanem. Szukam dustera, zdecydowanie wolałbym wersję z szarymi plastikami w środku. To jednak mocno ogranicza moje możliwości. Orientujecie się, czy te brązowe plastiki są do wymienienia na szare a jeśli tak - to w jakiej orientacyjnie cenie?
Karenzo - 2015-04-27, 22:58
Bez problemu , są tylko na spinki .
Kup sobie na allegro srebrne koszt pewnie do 100 zł
Tak się składa że te brązowe są droższe . Możesz też je okleić folią
eplus - 2015-04-28, 05:11
Kolor zależy od wersji wyposażenia, nie musisz trafić na brąz.
mlody1020 - 2015-04-28, 09:56
@Karenzo - Dziękuję bardzo za odpowiedź. Środkowy panel łatwo udało mi się znaleźć na allegro. A wiesz może co wpisać, żeby znaleźć plastiki na boki drzwi? Po wielu próbach musiałem się poddać.
@eplus - tak, wiem. Chcę kupić używanego Dustera. A 90% Dusterów ma jednak brązowe wykończenia. To mocno ogranicza mi pulę samochodów, z których mogę szukać.
Dominus - 2015-04-28, 10:09
Karenzo napisał/a: | Kup sobie na allegro srebrne koszt pewnie do 100 zł
Tak się składa że te brązowe są droższe . Możesz też je okleić folią |
Panel środkowy + wloty powietrza w tej cenie kupi się ale jeszcze są elementy boczków drzwi, w brązowym wnętrzu jest też tunel środkowy brązowy ktory też by pasowało wymienić.
Wszystko w 100zł nie ma szans
Co do wymiany plastików w drzwiach, z rączką nie ma problemu, jest ona na zatrzaskach, ale z tą listwą (która jest kontynuacją raczki) jest gorzej bo trzeba zdemontować boczek i rozwiera od środka
Oto filmik.
Interesujące Cię rzeczy od 4;40
https://www.youtube.com/watch?v=40xJIjMqw7Y
Chyba łatwiej by było zakupić boczki, wiem cena wzrasta ale coś za coś.
Np. napisać do gościa tylko o boczki
http://allegro.pl/dacia-d...5068107898.html
Z panelem środkowym, nawiewami problemu nie ma. Łatwy demontaż.
Nakładkę na kierownicy ciężko będzie znaleźć. Łatwiej okleić.
Mnie też nie przekonywało brązowe wnętrze dla tego zakupiłem Delsey'a. Ale co komu się podoba
laisar - 2015-04-28, 10:17
Dominus napisał/a: | Nakładkę na kierownicy ciężko będzie znaleźć |
Raczej nawet - niemożliwe, bo producent nie ma w ogóle takiej części zamiennej, czyli do wymiany jest cały wieniec kierownicy.
Dominus - 2015-04-28, 10:21
Eee mozliwe choc wiem ze handlarze z all... kierownic na czesci nie rozkladaja, dlatego tez napisalem ze ciezko będzie . Ale jako nowy produkt to na pewno nie
mlody1020 - 2015-04-28, 10:24
Bardzo Wam wszystkim dziękuję. Już wszystko wiem, bardzo mi pomogliście :). Mój budżet jest ograniczony do 40tys, a chcę trochę lepsze wyposażenie. Będę w takim razie prawdopodobnie wymieniał :).
Dominus - 2015-04-28, 10:26
Co do kierownicy jest też taka opcji iż.
Jeżeli Twój nowy nabytek będzie miał kierownice zniszczoną to można zakupić "nową" tzn używke
bez skóry
http://allegro.pl/kierown...5095620709.html
chyba że chcesz "skórzaną"
http://allegro.pl/dacia-d...5049632200.html
BoloSr - 2015-04-28, 10:29
Dominus napisał/a: | Eee mozliwe choc wiem ze handlarze z all... kierownic na czesci nie rozkladaja, dlatego tez napisalem ze ciezko będzie . Ale jako nowy produkt to na pewno nie |
Zawsze mozna całą kierownice kupic :)
Karenzo - 2015-04-28, 13:14
boczków nie brałem pod uwagę faktycznie .
Ja proponuje jeżeli całe boczki idą na wymianę od razu zmienić na te z wersji ph2
Dar1962 - 2015-04-28, 15:27
a czy nie dałoby się tego po prostu polakierować na jakiś efektowny pasujący użytkownikowi kolor? Demontaż tych plastików jest banalnie prosty a na rynku pełny wybór lakierów do tworzyw
leo - 2015-04-28, 18:33
mlody1020 napisał/a: | Bardzo Wam wszystkim dziękuję. Już wszystko wiem, bardzo mi pomogliście :). Mój budżet jest ograniczony do 40tys, a chcę trochę lepsze wyposażenie. Będę w takim razie prawdopodobnie wymieniał :). |
Albo, gdy już kupisz auto, daj ogłoszenie "zamienię" plastiki brązowe na szare... Moim zdaniem masz duże szanse na to, że trafisz na właściciela szarości, który chętnie wymieniłby sobie na brąz. Wtedy wymiana i będzie dwóch zadowolonych... Ty - bo otrzymasz kolor, który Tobie się podoba, i ktoś inny - bo też kolorystycznie brąz mu bardziej pasuje (no i podniesie "wersję").
Dominus - 2015-04-28, 18:44
leo napisał/a: | bo też kolorystycznie brąz mu bardziej pasuje (no i podniesie "wersję"). |
Delsey/Laureate2 ma szare/oliwkowe (zależy jak się na to przypatrzy) dodatki wnętrza i jest "nowszym" wnętrzem niż brazowe-Laureate
|
|