|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Powitania - Odebrany nareszcie :)
wieza - 2008-10-03, 20:34 Temat postu: Odebrany nareszcie :) Witam jestem jz 100% klubowiczem autko zd robnymi przeszkodami odebrane z salonu w Siedlcach.
Wyjazd z salonu - tankowanie no i w trase 280km odrazu :)
Powiem tak jak wsiadlem troszke sie rozczarowale jak ten samochod moj wyglada ;)
Ale dlaczego tak byla moja reakcja bo do salonu przyjechalem po trasie 100km jako kierowca lagunka 3 ful wypas - a pozniej musialem sie przesiasc do czagos ciup nizszej klasy ;)
Ale spoko teraz mi sie juz podoba :)
a tak powaracajac to trasa liczyla 280km autko spalilo mi 5l/100km jestem zadowolony predkosc max to bylo 120km/h
Fajnie sie prowadzi a jesli chodzi o chalas to powiem tak tak samo glosno jest w mojej megance 1,6.
jechalemw nocy - swiatlaswietnie oswietlaja droge
Widocznosc bardzo dobra
Jesli chodzi o parkowanie tylem to naprawde widocznosc jest nie najgorsza i luzik- ale jesli ktos tak jak ja jezdzil dostawczym gdzie sie nie mogl obejrzec przez ramie tylko w lusterka to spokojnie sobie radzi.
ps tak czystej szyby to dawno nie mialem jak po wyjezdzie z salonu ;)
Pozdrawiam
Marek1603 - 2008-10-03, 20:39
No to gratuluję jako pierwszy. Szerokiej drogi i gumowych słupów.
laisar - 2008-10-03, 21:44
Pogratulować! (:
Cytat: | parkowanie tylem to naprawde widocznosc jest nie najgorsza i luzik |
Popieram, naprawdę luzik - to już większym problemem jest czasami parkowanie przodem: duży rozstaw osi ma pewne wady...
wox - 2008-10-03, 21:56
Z tym parkowaniem tyłem to prawda, ale dzisiaj miałem drobne problemy - wyjątek - miałem komplet na pokładzie (6 pasażerów, prawie zerowa widoczność).
Konrad - 2008-10-05, 09:07
Witam, gratulacje.
wieza - 2008-10-05, 15:51
laisar napisał/a: | Pogratulować! (:
Cytat: | parkowanie tylem to naprawde widocznosc jest nie najgorsza i luzik |
Popieram, naprawdę luzik - to już większym problemem jest czasami parkowanie przodem: duży rozstaw osi ma pewne wady... |
e kolego to nie jest duzy rozstaw chyba ze do malucha porownac ;)
ja jezdze wieloma autkami i raczej nie ma znaczenia ale to wszystko zalezy jak sie czyjesz za kierownica roznych marek bo mnie to nie robi roznicy.
laisar - 2008-10-05, 17:09
Cytat: | to nie jest duzy rozstaw chyba ze do malucha porownac |
Czyżby? <; Oto lista modeli z co najmniej tak samo dużym rozstawem - ciekawe towarzystwo:
http://www.samar.pl/index...om116=price-asc
Oczywiście - w wartość bezwzględnych jest cała masa większych samochodów: mini-vanow, vanów, pikapów, "TIR-ów"...
Ale jak na "zwykłą" osobówkę to manewrowość w mieście (czy po prostu w ciaśniejszych miejsach) jest mocno taka sobie. I żeby było jasne - nie jest wada jako taka, tylko po prostu efekt rozmiarów, który oczywiście można by co prawda nieco zniwelować, ale wtedy zdaje się Daćka przestała by być taka tania...
|
|