|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Dział ogólny o daciach - Alarm w fabrycznie nowych autach?
Ircys - 2016-02-07, 21:02 Temat postu: Alarm w fabrycznie nowych autach? Witam,
Pytając w salonie o alarm w Dokkerze dostałem informację, że ma on Immobiliser i centralny zamek i w związku z tym nie stosuje się jeszcze dodatkowego alarmu. We wszystkich moich starych autach (Skody) miałem Immobiliser + centralny zamek + alarm. Dlaczego Dacia tak podchodzi do tego tematu? Oczywiście wiem, że dla ubezpieczyciela wystarczą tylko 2 zabezpieczenia, ale o jedno więcej w innych autach jest przecież standardem.
Pozdrawiam
laisar - 2016-02-07, 21:11
Ircys napisał/a: | nie stosuje się jeszcze dodatkowego alarmu |
Fabrycznego.
Można oczywiście bez problemu zamówić akcesoryjny.
Ircys napisał/a: | Dlaczego Dacia tak podchodzi do tego tematu? Oczywiście wiem, że dla ubezpieczyciela wystarczą tylko 2 zabezpieczenia |
Właśnie dlatego. Skoro coś nie jest niezbędne, to niech płaci tylko ten, kto chce.
ken-wawa - 2016-02-07, 22:42
Swoja droga warto przypilnowac dealera, by zamontowal fabryczny alarm Daci. Ponoc niektorzy montuja jakies gorsze zamienniki bo tak jest taniej.
Lza - 2016-02-08, 14:18
Ircys napisał/a: | w innych autach jest przecież standardem. |
Nie spotkałem auta w którym alarm jest standardem. Nie wykluczam że są takie, (nie przeglądałem wszystkich modeli na rynku) ale wszystkie które oglądałem miały alarm jako opcja; dodatkowo płatna.
jas_pik - 2016-02-08, 20:34
ken-wawa napisał/a: | Swoja droga warto przypilnowac dealera, by zamontowal fabryczny alarm Daci. Ponoc niektorzy montuja jakies gorsze zamienniki bo tak jest taniej. |
Wg mojej wiedzy dealerzy montują standardowo alarmy z oznaczeniami Renault (ja widziałem co najmniej 3 różne modele) zaś wg dokumentacji technicznej montowanych typów jest znacznie więcej.
Skąd masz taką informację ?
laisar - 2016-02-08, 21:07
ken-wawa napisał/a: | warto przypilnowac dealera, by zamontowal fabryczny alarm Daci |
Albo jedno, albo drugie - fabryczne opcje montowane są w fabryce, jeśli to diler coś instaluje, to już nie jest element fabryczny.
bushi - 2016-02-21, 20:56
Nie tylko Dacia tak podchodzi do tematu - ostatnio byłem w salonie Suzuki i jest identycznie. Można dokupić oryginalny alarm montowany w Daćkach, który ASO instaluje u siebie.
|
|