|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Przegląd mediów o Dacii - Sandero samochodem roku 2009 w Rumunii
GeRRaD - 2008-12-16, 20:56
Sandero samochodem roku w Rumunii
http://www.francuskie.pl/...rticle&sid=3901
Pozazdrościć patriotyzmu - u nas wygrałby ............wiadomo kto
Mariusz - 2008-12-17, 02:00
Należało się rumuńskiej motoryzacji
jackthenight - 2008-12-17, 09:28
Mariusz napisał/a: | Należało się rumuńskiej motoryzacji |
Tylko jaka to rumuńska motoryzacja ? :)
To auto z Rumunią ma nie za wiele wspólnego, oprócz emblematów DACIA i akumulatora :)
Całe auto składane z części Renault w Rumunii.
PS. Miałem ostatnio sytuacje, że podszedł dziadek do mnie kiedy dolewałem płynu do spryskiwaczy i zadał ironiczne pytanie : "A jak sprawuje się ten cygański silnik ?".
No myślałem że padnę ze śmiechu.
Marek1603 - 2008-12-17, 09:42
jackthenight napisał/a: | To auto z Rumunią ma nie za wiele wspólnego, oprócz emblematów DACIA i akumulatora :)
|
Zapomniałeś kolego o duszy, a to jest najważniejsze w dacii.
piotrres - 2008-12-17, 12:33
Marek1603 napisał/a: | Zapomniałeś kolego o duszy, |
Taaak, kupiliśmy sobie duże, tanie wozidło a okazało się, że ma ona w wyposażeniu standardowym owo imponderabilium :-)
Pozdrawiam,
Piotrek
P.S:
jackthenight napisał/a: | A jak sprawuje się ten cygański silnik ?". |
Nie wiem jak Twój, ale mój jest całkiem nieźle wyklepany. Odpukać w tanie plastiki !.
laisar - 2008-12-17, 13:16
Cytat: | To auto z Rumunią ma nie za wiele wspólnego, oprócz emblematów DACIA i akumulatora :)
Całe auto składane z części Renault w Rumunii. |
Zdecydowanie nie: owszem, (mniej więcej) cały projekt jest Renault, ale ogromna większość części jest w rzeczywistości wykonywana w samej Rumunii - nie wiem, gdzie fabryka kupuje surowce, ale tłoczenie blach, malowanie i montaż to nie jest składanie "z części Renault". To samo jest zresztą z silnikami, skrzyniami biegów i sporą częścią wszelkiego wyposażenia - fizycznie produkowane są albo w samej Rumunii, albo co najwyżej pochodzą od podwykonawców pracujących dla większości producentów branży motoryzacyjnej (np elektryka czy akcesoria plastikowe).
Dokładnie analogiczna sytuacja jest zresztą z "FSO" czy "FSM" (jakkolwiek by się teraz oficjalnie nie nazywali...).
Inna rzecz, że faktycznie termin "motoryzacja [w sensie narodowym]" (rumuńska, polska czy inna) nieco jakby zmienił znaczenie...
Ale tak czy owak - nie da się ukryć, że wydaje się niewyobrażalne (przynajmniej jeszcze w tym roku?), żeby akurat w Rumunii wygrało jakieś inne auto, niż Dacia... i jest to zasłużona wygrana.
Mamert - 2008-12-18, 17:03
laisar napisał/a: | ale ogromna większość części jest w rzeczywistości wykonywana w samej Rumunii |
I tu się głęboko mylisz, ogromna większość części pochodzi od różnych producentów z różnych krajów, i tak :
Silniki produkowane są podobno w którymś z krajów afrykańskich, szkrzynie biegów robi jakiś kooperant Nissana, nie mówiąc o całej reszcie osprzętu pochodzącego od Boscha, Valeo, Magnetti Marelli, Delphi i innych porozrzucanych po całym świecie.
W tej chwili fabryki samochodów można spokojnie nazwać MONTOWNIAMI półproduktów. Nawet wiązki przewodów elektycznych są najczęściej wykonywane przez Delphi. Tłocznia blach też wcale nie musi należeć do Dacii, ponieważ Valeo robi większość blach dla większości teraźniejszych aut.
laisar - 2008-12-18, 17:35
Oj, Mamercik, Mamercik (; - to Ty nie wiesz, że Daćka jest ze wszech miar wyjątkowa? (((:
A serio - poczytaj po prostu http://www.daciagroup.com (a dokładniej: http://www.daciagroup.com...r.luna-no_month ) - naprawdę sami tłoczą blachy, robią silniki, skrzynie biegów i wiele innych rzeczy.
Natomiast jak widać od poddostawców dostają m.in.:
* półosie napędowe - ACI;
* okablowanie - VALEO;
* siedzenia - JCI;
* części z plastików termoformowalnych - EURO APS;
* układ wydechowy - CORTUBI;
* klimatyzacja i wentylacja - VALEO CLIMATE.
Mamert - 2008-12-18, 22:41
Chciałbym się odnieść do tych źródeł, ale jakoś nie mogę ich otworzyć
laisar - 2008-12-18, 23:06
Wygląda albo na awarię, albo remont...
|
|