DACIA Klub Polska
Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII

Dział ogólny o daciach - Zakładanie pokrowców w ASO

jan ostrzyca - 2007-10-31, 10:26
Temat postu: Zakładanie pokrowców w ASO
[Wydzielone z Pokrowce MCV/7-os.].

http://www.daciaklub.pl/f...php?p=2593#2593
dmas napisał/a:

Ja nabylem razem z samochodem komplet oryginalnych pokrowcow (z trzecim rzedem). U Kiljanczyka (Aleje) kosztowaly ponad 600 pln. Ku mojemu zdziwieniu dealer chcial mnie skasowac ok 300pln za ich zalozenie...

Bandyctwo!

jacek - 2007-11-01, 21:20

Cytat:
Ja nabylem razem z samochodem komplet oryginalnych pokrowcow (z trzecim rzedem). U Kiljanczyka (Aleje) kosztowaly ponad 600 pln. Ku mojemu zdziwieniu dealer chcial mnie skasowac ok 300pln za ich zalozenie...

Ja zapłaciłem 450 pln za pokrowce szyte na miarę 7 miejsc w Auto Zięba katowice jakość rewelacyjna pokrowce z dużo lepszego materiału niż orginalne obicia foteli bardzo dobrze spasowane.

wcale mnie nie dziwi suma 300pln za założenie , czas który ja poświęciłem na założenie wyniósł 3,5 godziny (między innymi odkręcenie bocznych plastikowych osłon foteli przednich ) czyli wychodzi ok. 100 za godzine pracy jak odejmiecie podatki zusy i inne obciążenia wyjdzie po 50 złoty za godzinę dla serwisanta.

ps Nareszcie odebrałem swojego MCV 1.5 DCI 86kM czekałem 6 miesięcy . Warto było. :mrgreen:

dmas - 2007-11-02, 11:32

jacek napisał/a:
wcale mnie nie dziwi suma 300pln za założenie

no mnie zdziwila - kupowalem u nich samochod i wlasnie te pokrowce. Przy takich zakupach spodziewalem sie za zalozenie nie bedzie pobierana oplata. Z takimi praktykami juz sie spotkalem. Ale oczywiscie co sklep to obyczaj i kazdy ma swoja polityke cenowa. Mowi sie trudno i zaklada samemu...

Black Eryk - 2008-01-30, 09:16

jacek napisał/a:
wcale mnie nie dziwi suma 300pln za założenie , czas który ja poświęciłem na założenie wyniósł 3,5 godziny (między innymi odkręcenie bocznych plastikowych osłon foteli przednich ) czyli wychodzi ok. 100 za godzine pracy jak odejmiecie podatki zusy i inne obciążenia wyjdzie po 50 złoty za godzinę dla serwisanta.

Nie no sorki ale uważam że jak kupujesz nowe auto to takie usługi jak założenie pokrowców powinno być gratis - szczególnie że one nie kosztują 150zł.

dmas - 2008-01-30, 09:45

Black Eryk napisał/a:
Nie no sorki ale uważam że jak kupujesz nowe auto to takie usługi jak założenie pokrowców powinno być gratis - szczególnie że one nie kosztują 150zł.

podzielam Twoje zdanie Black Eryku (ten pierwszy akapit to wlasnie moj wpis) - ale co dealer to obyczaj...