DACIA Klub Polska
Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII

Dział ogólny o daciach - dacia jogger 120 KM automat z gazem - samochód idealny?

grapess - 2025-12-22, 21:55
Temat postu: dacia jogger 120 KM automat z gazem - samochód idealny?
Cześć.
Tak się zastanawiam, czy tak wygląda 7 osobowy samochód idealny w cenie rozsądnej ???

dudu$ - 2025-12-22, 22:57

Jogger byłby idealnym autem osobowym, gdyby miał wymiary Lodgy :)
sysmon37_ - 2025-12-23, 08:26
Temat postu: Re: dacia jogger 120 KM automat z gazem - samochód idealny?
grapess napisał/a:

Tak się zastanawiam, czy tak wygląda 7 osobowy samochód idealny w cenie rozsądnej ???

Przesiadłem się na Joggera z C4 Grand Picasso, więc mam nieco "skrzywioną" perspektywę, ale nawet w takiej wersji uznałbym Joggera raczej za zdroworozsądkowy samochód 6-osobowy (tutaj kłania się ograniczona szerokość). Natomiast dla mnie ideałem byłoby C4 GP z silnikiem 1.2 z Bigstera (od biedy mógłby być ten z Joggera) oraz z LPG...

toka93 - 2025-12-23, 09:17
Temat postu: Re: dacia jogger 120 KM automat z gazem - samochód idealny?
grapess napisał/a:
Cześć.

Ja bym go nazwał rozsądnym samochodem 5-osobowym.
Jeśli mamy do wyboru albo 7 osób, albo bagażnik to chyba jednak takie idealne nie jest ;-)

gfedorynski - 2025-12-23, 12:52

Dla mnie idealny byłby jako automat LPG+hybryda (najlepiej plug-in, ale miejsca na baterie by pewnie nie starczyło).

(Czemu marketingowcy nie wymyślili na to jeszcze jakiegoś ładnego terminu?).

defunk - 2025-12-23, 17:05

gfedorynski napisał/a:
Dla mnie idealny byłby jako automat LPG+hybryda (najlepiej plug-in, ale miejsca na baterie by pewnie nie starczyło).

(Czemu marketingowcy nie wymyślili na to jeszcze jakiegoś ładnego terminu?).

Wymyślili taksiarze: "podwójna hybryda", bo przecież wiele Priusów tak jeździ.

mekintosz - 2026-01-26, 12:31

Ciekaw jestem pracy tego zespołu napędowego. Jest gdzieś w renault stosowany, czy dopiero chrzest bojowy w daciach ?
masterczerwi - 2026-02-24, 10:48

Nówka sztuka nie śmigana. Nowy cud miód i orzeszki. Mam tylko nadzieję że nowy 1.2 będzie godnym następcą 1.0.

Jogger byłby bardzo rozsądny, gdyby miał normalny nawiew na chociażby drugi rząd.
Jeśli chodzi o normalny bagażnik w 7 osobowym aucie to niestety tylko gabaryt pokroju Trafica czy Suburbana. Ale to olbrzymie auta. Fakt jest taki że nawet uwielbiana Pacifica przy rozłożonych fotelach, przestrzeni bagażowej za wielkiej to nie ma.