| |
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Dział ogólny o daciach - Co to za model Dacii?
eplus - 2026-03-07, 17:34 Temat postu: Co to za model Dacii? Widziałem go dwa lata temu w Maroku, widziałem też ostatnio tam, a u nas jakoś nie rzucił mi się w oczy. Może to jakaś mutacja Łady Samary? Albo coś z Tangeru?
A ja sam z wypożyczalni dostałem taki:
Michał B24 - 2026-03-07, 17:49
Logan III, a Ty miałeś dwójkę
dudu$ - 2026-03-07, 20:22
Dokładnie. Jest to Logan III. Był sprzedawany i u nas w Polsce bodajże od 2021 roku do 2022 roku. Z oferty Dacii w Polsce został wycofany ze sprzedaży ponieważ ( podobno) słabo się sprzedawał. Swego czasu zastanawiałem się nad takim autem, ale z racji tego że jest ich w mało w sprzedaży, zdecydowałem się na inny model. Technicznie jest to zwykłe sandero III z doczepionym kufrem. Oferowany był w dwóch wersjach wyposażenia i z dwoma silnikami 1.0Tce
MartinezTychy - 2026-03-08, 08:56
dudu$, Był również oferowany z silnikiem 1.0SCe.
dudu$ - 2026-03-08, 19:18
| MartinezTychy napisał/a: | | dudu$, Był również oferowany z silnikiem 1.0SCe. |
faktycznie, w internecie są takie informacje, ale czy u nas w Polsce Logan III /Sandero III było dostępne z tym motorem? Osobiście nigdy nie widziałem żadnego ogłoszenia na naszych portalach internetowych z w/w autami i silnikiem wolnossącym 1.0 Sce
DrOzda - 2026-03-09, 08:32
Nie, nie były. Była tylko wersja 1.0 Tce z LPG i to chyba wyłącznie Laureate. Jak wchodził na początku 2021 kosztowała 50 tysięcy z małym hakiem.
Dymek - 2026-03-09, 09:06
| eplus napisał/a: | | Może to jakaś mutacja Łady Samary? Albo coś z Tangeru? | Serio przeleżałeś pod lodem, czy jednak nas wkręcasz? Sporo taryfiarzy u nas jeszcze zdążyło się obkupić w te LoganyIII zanim zniknęły z oferty. I jeżdzą!
| dudu$ napisał/a: | | Dokładnie. Jest to Logan III. ... Technicznie jest to zwykłe sandero III z doczepionym kufrem. | Przestań, bo może ktoś naprawdę nie wie i uwierzy... W wszystkich 3 generacjach różnica między Sandero a Loganem poza tym bagażnikiem, tkwi w dłuższym wnętrzu Logana- większy rozstaw osi Logana i więcej miejsca na nogi dla pasażerów z tyłu. Także i w Loganie III- od przodu do słupka B rzeczywiście to samo, ale dalej to już się centymetry wnętrza rozjeżdżają. W obecnej i poprzedniej generacji różnica między Loganem a Sandero wynosi jedyne 4,5cm a odczucia siedząc z tyłu w Loganie- "jakiś kosmos"
|
|