| |
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Portal - Nowa DACIA STRIKER
Dymek - 2026-03-10, 19:05 Temat postu: Nowa DACIA STRIKER No i stało się- Dacia Striker, roboczo nazywana wcześniej C-Neo została zaprezentowana oficjalnie. Jest już na stronie Dacii: KLIK
Fizyczna premiera- czerwiec 2026. Dostępność- z początkiem roku 2027.
I cóż Wy na to?
DrOzda - 2026-03-10, 20:02
W końcu jakiś normalniejszy samochód a nie same SUV-y. Może w końcu zmienię z Lodgy.
tomkasz - 2026-03-10, 21:32
Cytat z mejla promocyjnego nowej Dacii:
Dacia STRIKER
SAMOCHÓD NASZEGO DZIECIŃSTWA,
ODKRYTY NA NOWO JAKO CROSSOVER
toka93 - 2026-03-11, 08:20
| DrOzda napisał/a: | | W końcu jakiś normalniejszy samochód a nie same SUV-y. Może w końcu zmienię z Lodgy. |
Przecież to znowu SUV
Normalnych aut segmentu C już nie będzie.
MartinezTychy - 2026-03-11, 10:21
Stylistką nawiązuje do nowego Dustera, Bigstera.
mekintosz - 2026-03-11, 10:57
Fajny projekt. nawet ma cały szklany dach, próbuje podgryźć segment premium
sysmon37_ - 2026-03-11, 12:19
Nie wiem, czy tylko ja tak mam, ale nazwa modelu od razu kojarzy mi się z "Czy leci z nami pilot?" - YouTube :)
DrOzda - 2026-03-11, 12:33
| toka93 napisał/a: | | DrOzda napisał/a: | | W końcu jakiś normalniejszy samochód a nie same SUV-y. Może w końcu zmienię z Lodgy. |
Przecież to znowu SUV
Normalnych aut segmentu C już nie będzie. |
No wiem, ale przynajmniej nie jest tak podniesiony jak Bigster czy Duster.
Domel2250 - 2026-03-11, 15:48
A ja doceniam auta z większym prześwitem. Jeżdżąc głównie po dużym mieście myślę, ze po tygodniu porysowałbym lub nawet naderwał zderzak na krawężniku, lub wjedzie do garażu. Co rewitalizacja,/remont ulicy osiedla to krawężniki wyższe - nie wiem kto to projektuje. Mnie ta nowa Dacia się bardzo podoba mimo ze wole kanciaki - jak mój Bigster . Striker przypomina mi koncept Audi Allroad A6 albo Subaru Outback, czyli duze rodzinne kombi o charakterystyce uterenowionej. Jeżeli będzie tylko 4x4 to super!
dudu$ - 2026-03-11, 18:01
Mnie się podoba, już poinformowałem żone że za rok w marcu Jogger idzie na sprzedaż i może uda się kupić taką Daćkę😎
mekintosz - 2026-03-12, 14:04
Ciekawe jaka jest szerokość pojazdu, czy tak wąski jak pozostałe dacie na tej platformie CMF-B ? Nowy Duster ma ok. 1,81 m, a Bigster 1,812 m. Na filmie widac jakby szerzej niz pozostałe modele. Mam nadzieje, że nie bedzie kolejny jamnik ?;-)
defunk - 2026-03-12, 17:21
| mekintosz napisał/a: | | Ciekawe jaka jest szerokość pojazdu, czy tak wąski jak pozostałe dacie na tej platformie CMF-B ? Nowy Duster ma ok. 1,81 m, a Bigster 1,812 m. Na filmie widac jakby szerzej niz pozostałe modele. Mam nadzieje, że nie bedzie kolejny jamnik ?;-) |
I to jest bardzo dobre pytanie, bo już od dawna wiadomo, że Dacia potrafi robić długie samochody, ale jeszcze nie wiadomo, czy potrafi zaprojektować naprawdę przestronne auto. I nie mam na myśli szerokości na zewnątrz, bo Duster -- głównie przez te fajkowe poszerzenia -- pod tym względem kompleksów mieć nie musi.
nowy - 2026-03-13, 08:14
| dudu$ napisał/a: | | Mnie się podoba, już poinformowałem żone że za rok w marcu Jogger idzie na sprzedaż i może uda się kupić taką Daćkę |
Mam tak samo, z tym, że ja pozbędę się MCV. Szwagier już nie może doczekać się mojej obecnej bryki. Kasę kisi na koncie i co chwilę podpytuje, kiedy?
gfedorynski - 2026-03-13, 08:39
Przecież to generyczny samochód, jak wszystkie teraz (czy pięć centymetrów węższy czy szerszy, przecież to nie ma znaczenia).
Domel2250 - 2026-03-13, 12:01
| gfedorynski napisał/a: | | Przecież to generyczny samochód, jak wszystkie teraz (czy pięć centymetrów węższy czy szerszy, przecież to nie ma znaczenia). |
Ma i to duże, za dwa trzy centymetry w Bisterze bym się nie obraził ale 5 cm zdyskwalifikowałoby to auto. Miejsca parkingowe w "nowym budownictwie" to porażka. Przytulam sie do filara z jednej strony na dosłownie 2-3 cm i ledwo wychodzę z drugiej strony. Zona jak parkuje i obok sąsiada auto stoi to wpierw trzy zdrowaśki odmawia .
Pogromca - 2026-03-15, 11:26
spoko wygląda ;)
|
|