|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Przegląd mediów o Dacii - Auto Moto nr.12/09 Droga na działkę
Seal - 2009-11-13, 20:55 Temat postu: Auto Moto nr.12/09 Droga na działkę Widzę, że wszystkie redakcje go testują i nie tylko one
jantar napisał/a: | Nie wiem czy wiecie, ale to ten sam którego testowaliśmy na zlocie |
wox - 2009-11-13, 21:16
Tu ocenili tylko na +3
Na pocieszenie: oceniał typowy dziennikarzyna z ciężką nogą.
piotrres - 2009-11-13, 23:03
I znowu zagrzechtało "Pudełko Pana Henia"
Położyło mnię ostatnie zdanie: "SUV dla aktywnych? Można tę Dacię tak nazwać, ale i tak pojedziemy nią na działkę, a nie na daczę, i będziemy łowić klenie, a nie merliny"
Pan redahtór pomylił wyraźnie rybę z rodziny żaglicowatych z bohaterem legend arturiańskich
A na daczę to jeździ się UAZ'em lub Moskwiczem ("...a za rul'iom ja sidieł" *) )
uwaga: "nieformatiwna leksika"
KaS602 - 2009-11-14, 00:53
... albo "stary człowiek, a może.."
Resident - 2009-11-14, 10:26
Cytat: | Bez pośpiechu (maksymalna prędkość to 150 km/h) |
Czy to znaczy, że jak nam się spieszy, to możemy (innym autem) jeździć szybciej niż 150 km/h? Gdzie w Polsce? Co to za głupie pisanie "bez pośpiechu", gdy maksymalna dozwolona prędkość na naszym kraju wynosi 130 km/h?
Mariusz - 2009-11-14, 12:21
Czytałem już wiele artykułów na temat Dacii i wkurza mnie stwerdzenie ,,marne plastiki" chodzi o deskę rozdzielczą. Inne marki również używają plastików twardych jak w Dacii a dziennikarze nie mają uwag bo jest to inna marka niż Dacia
Pawlo - 2009-11-14, 12:32
Citroen Nemo też ma twarde plastiki a w wersji podstawowej nic NEMO ,mam takiego we firmie.
marchewa - 2009-11-15, 00:04
Zauważyłem że w niektórych dziennikarskich kręgach jest chyba "w dobrym tonie" ponarzekać na Dacię. A że tak naprawdę nie ma się do czego przyczepić więc jest nieśmiertelny temat "tanich plastików"
To że cała masa innych aut też posiada takie plastiki jakoś umyka uwadze panów redaktorów...
A ja i tak wolę swoje "tanie" ale za to nowe plastiki niż "drogie" plastiki piętnastoletniego zajeżdżonego audi czy bmw...
Mariusz - 2009-11-15, 09:53
I wszystko jasne
piotrres - 2009-11-15, 12:43
Wczoraj moja żona wybrała się z koleżanką i w drodze powrotnej dała tjeże koleżance kawałek poprowadzi. I coż się okazało?
-skrzynia biegów chodzi precyzyjniej niż w T. Yaris
-jest ciszej niż ww wehikule
-lepiej się zbiera....
Tanich plastików jakoś nie zauważyła
Seal - 2009-11-15, 16:49
marchewa napisał/a: | Zauważyłem że w niektórych dziennikarskich kręgach jest chyba "w dobrym tonie" ponarzekać na Dacię. |
Marchewa no chyba nie jest już tak źle
Ja tam widzę lekki postęp w cytatach Panów redaktorów, chodź z rowerem to się nie zgadzam
Auto Moto napisał/a: | Stepway robi krok dalej. Może zastąpić twój rower górski, zajeżdżonego na śmierć Golfa lub służyć na co dzień. |
WhiteDragon - 2009-11-17, 22:52
Mogą sobie pisać panowie redaktorzy. Ja dałem się przejechać moim MCV szwagrowi, który na co dzień jeździ fordem focusem 1,8 tdci. Był zaskoczony jakością wykonania (wcześniej zetnął się z dacią - taksówką z początku produkcji, a mój biały smok wyjechał z salonu 30 października 2009) i jadąc z wariacką prędkością stwierdził, że to auto świetnie trzyma się drogi. Potem pojechałem po jego młodszego brata i dałem mu poprowadzić ostatnie 5 km. Teraz ma służbowego citroena C5, wcześniej jeździł VW passatem, skodą superb (a jak skoda była w warsztacie po wypadku to jako zastępczym volvo V70). No i stwierdził, że moja MCV ma zaskakująco elastyczny silnik (1,5 dci 85 kM), kierownica (pakiet komfort - więc skórzana) przyjemniejsza niż w jego citroenie. A jak się zobaczył że 4 szyby są opuszczane elektrycznie, podgrzewane lusterka i jeszcze klima a do tego dodatkowo czujnik cofania i to wszystko za 51 kawałków to mu szczęka opadła i stwierdził, że to jest świetny wóz.
Nie zauważył że plastki są twarde.
mekintosz - 2009-12-02, 00:10
WhiteDragon napisał/a: | Nie zauważył że plastki są twarde. |
Czy twarde plastki dobrze spasowane sa jakas wada ? Czy miekkie sie mniej rysuja ? Nie glaszczemy samochodu po konsoli tylko nim jezdzimy. Rozumiem twarde zawieszenie wybijajace plomby z zebow moze byc wada dla niektorych.
|
|