DACIA Klub Polska
Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII

Na każdy temat - Renault Samsung Motors

harry - 2011-06-21, 10:28
Temat postu: Renault Samsung Motors
W dzisiejszym newsletterze dotarła do mnie taka oto informacja:
Renault Samsung Motors prezentuje nowego SM7

WhiteDragon - 2011-06-22, 21:45

No ładnie, ale w Europie jest w tym segmencie rynku duży tłok - BMW, Audi, Mercedes...
Renault chyba nie sprzedaje zbyt dużo Lattitud-ów, a tu proszę - jeszcze większy brat...

maciek - 2011-06-23, 12:52

sprzedaż Latitude powoli rośnie
http://www.francuskie.pl/wiadomosci/6973
ale nie wiem jak na innych rynkach

To że teraz renault sprzedaje samochody klasy "premium" (latitude, czy SM7(Saferane prawdopodobnie w Europie )) to wymóg rządu francuskiego który za pożyczę zażądał wprowadzenia samochodów luksusowych do gamy inaczej kasy by nie pożyczył a miał głos w tym przeważający bo w kilku procentach też jest właścicielem marki Renault. Ale czy to jest dobry krok na prowadzenie kolejnego samochodu premium w Europie chyba nie.

Samochody Renault od D klasy nie za najlepiej się sprzedają. Obecna Laguna III ma małą sprzedaż choć jest najlepiej dopracowaną ze wszystkich Lagun które Renault wypuścił na rynek - samo Renault nie jest zadowolona z wyników sprzedaży tego samochodu.

Ale np. niedawno wprowadzony Fluence ma niezłą sprzedaż. Myślę że ludzie się przyzwyczaili że Renault to dobry samochód który można kupić tanio i używać w rodzinie. Lecz szanujący się biznesmen raczej nie kupi Renault jako swojej limuzyny chyba że będzie powalać konkurentów na kolana