|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Zakup Dacii - Czy ktoś zna ten samochód?
PiotrWie - 2012-07-31, 21:47 Temat postu: Czy ktoś zna ten samochód? Czy ktoś ze śląska zna może ten samochód ?
http://otomoto.pl/dacia-l...-C25211807.html
WhiteDragon - 2012-08-01, 16:31
Stare wnętrze w nowej budzie? Coś tu nie pasuje jeśli kraj pochodzenia to Polska. Moja Daćka (no ta bene tego samego koloru) ma już nowe wnętrze. Trzeba by dokładnie sprawdzić.
bebe - 2012-08-01, 17:05
WhiteDragon napisał/a: | Stare wnętrze w nowej budzie? Coś tu nie pasuje jeśli kraj pochodzenia to Polska. Moja Daćka (no ta bene tego samego koloru) ma już nowe wnętrze. Trzeba by dokładnie sprawdzić. |
Wersja Access (lub jej okolice) miała przedliftową wersję konsoli centralnej, o kierownicy nie wiem.
maciek - 2012-08-01, 17:09
Wszystkie oprócz Laureate i story miały stare wnętrze
PiotrWie - 2012-08-01, 20:43
Dzwoniłem dzisiaj do nich i jest to auto z zakończonego leasingu, wykupione przez firmę i obecnie sprzedawane bo biorą inne w leasing. Jak na auto przedstawiciela handlowego trochę mały przebieg, ale może działają na niewielkim terenie ( firma jest niemiecka) Jestem skłonny podjechać tam i zbadać auto organoleptycznie - sprawdzić historię w ASO gdzie było serwisowane, a także przeprowadzić przegląd - czy ktoś mógłby polecić jaki ś rzetelny serwis w Katowicach lub okolicy?
maciek - 2012-08-01, 20:50
PiotrWie, chcesz kupić?
PiotrWie - 2012-08-01, 21:03
Jak będzie OK to tak ( a właściwie nie ja tylko mój zięć) - od jakiegoś czasu szukamy sensownej kilkuletniej MCV.
Auto Krytyk - 2012-08-02, 15:03
Ja bym poleasingowego nie kupił, mam okazję widzieć jak jeżdżą przedstawiciele czy kadra kierownicza oplem insignią, but w podłogę cały czas bo paliwo i serwis na gwarancji jest i firma płaci. Przebieg też może być cofnięty spokojnie o 60-100 tys km przy 3 latku.
PiotrWie - 2012-08-02, 18:33
A masz lepszą propozycję? Od kilku miesięcy szukamy sensownego kilkuletniego MCV i są same "nówki" z zachodu w cenie o 1/3 niższej niż w Niemczech. Ten jest przynajmniej krajowy, da się zweryfikować historię ( w związku z gwarancją był jeszcze niedawno serwisowany w ASO, historia do wglądu. A cofnięcie licznika przez pierwszego właściciela jest traktowane jako dość poważne oszustwo, robią to najczęściej ci którzy odkupią, bo nie da się wtedy na 100% udowodnić kto to zrobił.
malygabrys - 2012-08-02, 19:10
A ja bym się nie obawiał auta poleasingowego. Sam swego czasu kupiłem polisingowe auto - 4-letniego Peugeota 306 w benzynie z przebiegiem 130 tys. km. . Ja nakulałem na nim jeszcze 140 tys. km i nigdy mnie zawiódł i wszędzie dowiózł i jeszcze go sprzedałem znajomym i oni też jeszcze nim jeżdżą. (Auto z 1998r. - a sprzedałem jak kupiłem Dastiego).
Trzeba po prostu sprawdzić auto.
laisar - 2012-08-02, 20:18
PiotrWie napisał/a: | masz lepszą propozycję? |
Kol. vulcanor prawie zawsze trochę mirmiłuje <;
Jeżeli auto można sprawdzić, to nie ma się co za wiele bać - tak czy owak zawsze może coś wyskoczyć, nawet w najbardziej zadbanym wózku.
PiotrWie - 2012-08-03, 21:03
Auto zakupione. Ma jeszcze gwarancję do grudnia, przebieg wygląda na prawdziwy - są przebiegi przy kolejnych przeglądach w ASO,podczas gwarancji wymieniono oba wahacze i drążek kierowniczy - ba coś stukało - zrobiono to w ASO, a więc raczej nie użyto najtańszych chińskich zamienników. Poza tym przez te prawie trzy lata tylko to co wynikało z przebiegu. Jest to wersja Arctica, dlatego w nowej budzie ma stare wnętrze - trochę goła ale w porównaniu z Bravą jaką mieli dotychczas to przynajmniej ma klimę. A najważniejsze - ilość miejsca - w listopadzie będą mieli drugie dziecko więc miejsce bardzo się przyda.
benny86 - 2012-08-03, 21:09
Oferta od początku wyglądała sensownie, ale nie jestem mechanikiem samochodowym więc nie wypowiadałem się o stanie technicznym. Oby służyła długo i bezproblemowo;)
PiotrWie - 2012-08-03, 22:15
Stanu technicznego nie da się zweryfikować po zdjęciu, dlatego pytałem jak w temacie - mógł się trafić ktoś z sąsiedztwa, gdyby sprzedawano drugą ( oprócz mojej) Dacię w gminie to trochę o niej wiem, mógłbym napisać.
benny86 - 2012-08-03, 22:21
PiotrWie napisał/a: | Stanu technicznego nie da się zweryfikować po zdjęciu |
No tak, ale niektórzy np. na podstawie fotek i odcieniu lakieru wnioskują nt ewentualnej przeszłości wypadkowej, co dla mnie jest wróżeniem z fusów no ale nie znam się, to nie mój zawód;)
Swego czasu widywałem albo tą albo identyczną MCVkę w okolicach Warszawskiej/Korfantego/Rożdzieńskiego w Katowicach, ale tylko mijałem ją w sobotnie i niedzielne poranki.
TD Pedro - 2012-08-03, 22:21
życzę oby się okazało, że "to jest to"
|
|