| |
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Sprawy klubowe - Zabawa/konkurs Noworoczny
monopios - 2012-12-31, 19:32 Temat postu: Zabawa/konkurs Noworoczny
Można oddać dwa głosy na najlepsze zdjęcie/a.
Jeżeli dwóch uczestników zdobędzie jednakową liczbę głosów, w takim przypadku nastąpi dodatkowe głosowanie między tymi uczestnikami zabawy.
Czas trwania ankiety 10 dni
Lista kandydatów i ich zdjęcia poniżej
(według kolejności zgłoszeń)
1. Marek1603
2. tomszafa
3. monopios
4. wiciu_r
5. Lukas87
6. Dar1962
7. Dominus
8. Powolniak
9. ADAM 12
10. pluto
11. Piotr_K
12. BLACHA_997
13. andrev17
14. Bazylli
15. wieza
16. wat
17. Farurej
18. yakov
19. Domel2250
20. bebe
21. Gasnik
laisar - 2013-01-02, 11:35
W niniejszym temacie proszę tylko o głosowanie albo, ewentualnie, jeśli wątkotwórca dopuszcza, o komentarze nt fotek.
Pozostałe wypowiedzi: http://www.daciaklub.pl/forum/viewtopic.php?t=8168.
monopios - 2013-01-10, 20:21
!!! GRATULACJE !!!
Zwycięzcą został
andrev17
Zwycięzca proszony jest podać swoje dane na PW w celu dostarczenia przesyłki.
tomszafa - 2013-01-10, 20:25
Gratuluję bardzo serdecznie, sam głosowałem na tą fotkę.
malygabrys - 2013-01-10, 20:45
No patrz a mój faworyt nie wygrał
GRATULACJE DLA ZWYCIĘZCY I ORGANIZATORA
wat - 2013-01-10, 21:31
Gratki dla zwycięscy tykjo dlaczego nie które fotki poznikały?
bebe - 2013-01-10, 22:03
| wat napisał/a: | | Gratki dla zwycięscy tykjo dlaczego nie które fotki poznikały? |
Nie poznikały, tylko czasem, nie wiedzieć czemu, nie ładują się. Wystarczy odświeżyć stronę i zazwyczaj te brakujące się ładują (za to znikają inne :).
andrev17 - 2013-01-10, 23:12
Dzięki wszystkim głosującym na moją Lodzię:) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
tomszafa - 2013-01-11, 07:10
| andrev17 napisał/a: | | Dzięki wszystkim głosującym na moją Lodzię:) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 |
Mozna wiedziec czym robiona ta fotka (aparat, obiektyw)?
Może być na priv
Domel2250 - 2013-01-11, 09:11
Gratulacje! Fota była moim faworytem. Bardzo ładne zdjęcie zrobione przy świetnym świetle
andrev17 - 2013-01-11, 10:41
| tomszafa napisał/a: | | andrev17 napisał/a: | | Dzięki wszystkim głosującym na moją Lodzię:) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 |
Mozna wiedziec czym robiona ta fotka (aparat, obiektyw)?
Może być na priv |
Można 5Dmk2 i szkiełko to 85LII
tomszafa - 2013-01-11, 10:53
| andrev17 napisał/a: |
Można 5Dmk2 i szkiełko to 85LII |
Tak własnie myślałem, że coś pokoroju 85 to musi być.
Ja jednak ze stajni Nikona jestem
bebe - 2013-01-11, 13:19
Kuuurde. :D Jak będę miał aparat i szkło droższe od fotografowanego samochodu, to też wygram! ;D
(Żartuję oczywiście, to nie aparat robi zdjęcia. ;)
Też głosowałem na to zdjęcie, gratulacje!
monopios - 2013-01-11, 14:11
andrev17, przesyłka została wysłana pocztą, powinna w przyszłym tygodniu dotrzeć.
Dorzuciłem mały dodatek.
Jeszcze raz gratulacje.
wieza - 2013-01-11, 14:18
| malygabrys napisał/a: | No patrz a mój faworyt nie wygrał
GRATULACJE DLA ZWYCIĘZCY I ORGANIZATORA |
a kto faworytam był ??
Dziekuje wszystkim za swoje głosy rownież
Gratulacje do zwyciezcy
monopios - 2013-01-11, 14:30
A jak już jesteśmy po konkursie, to chciałbym się zapytać w tym temacie wszystkich zainteresowanych, jakie chcielibyście kryteria w następnym konkursie Tak aby wszystko było jasne i bezdyskusyjne.
tomszafa - 2013-01-11, 15:04
| monopios napisał/a: | A jak już jesteśmy po konkursie, to chciałbym się zapytać w tym temacie wszystkich zainteresowanych, jakie chcielibyście kryteria w następnym konkursie Tak aby wszystko było jasne i bezdyskusyjne. |
Ja jestem za tym zeby zrobić konkurs cykliczny powiedzmy raz na miesiac albo na dwa.
Co wy na to?
Domel2250 - 2013-01-11, 15:09
Ja uważam, że kryteria przyjęte tym razem oraz forma były ok. Czyli fotka powinna przedstawiać pojazd należący do klubowicza/uczestnika konkursu marki Dacia. I tyle w temacie Ewentualnie jeżeli chodzi o samo głosowanie: o ile jest to od strony organizacyjnej niezbyt pracochłonne do zweryfikowania to zastanowiłbym się tylko nad wprowadzeniem zasady zabraniającej zagłosowanie na swoje własne zdjęcie-jeżeli jest to zbyt skomplikowane, to trudno , przecież to nie jest walka o złote kalesony tylko zabawa.
chriskb - 2013-01-11, 20:33
No to mamy zdjęcie do przyszłorocznego klubowego kalendarza
Gratulację dla zwycięscy.
Piotr_K - 2013-01-13, 02:09
Fajnie byłoby aby wygrało zdjęcie auta w jakiejś akcji, wymaga to trochę zachodu ale paru forumowiczy udowodniło, że da się ..;)
Zdjęcia statyczne musiałyby "łapać za serducho", być niesztampowe, w krajobrazie itp. Jak w folderach Dacii ..;)
monopios - 2013-01-13, 13:33
| tomszafa napisał/a: | | Ja jestem za tym zeby zrobić konkurs cykliczny powiedzmy raz na miesiac albo na dwa. |
Może było by łatwiej i mniej monotonne, zrobić jakiś konkurs co kwartał - tematyczny np: wiosna w tle, czy jakaś inna pora roku.
| Domel2250 napisał/a: | | zastanowiłbym się tylko nad wprowadzeniem zasady zabraniającej zagłosowanie na swoje własne zdjęcie |
Chyba, to się nie da.
| Piotr_K napisał/a: | | Fajnie byłoby aby wygrało zdjęcie auta w jakiejś akcji, |
J.w. kwestia tematu konkursu.
monopios - 2013-01-13, 13:38
A tak z ciekawości, czy dało by się powiesić zwycięskie zdjęcie na stronie głównej np: obok herbu klubowego? Wydaje mi się, że to też byłby fajny sposób docenienia zwycięscy.
tomszafa - 2013-01-13, 19:26
| monopios napisał/a: | | :idea: A tak z ciekawości, czy dało by się powiesić zwycięskie zdjęcie na stronie głównej np: obok herbu klubowego? Wydaje mi się, że to też byłby fajny sposób docenienia zwycięscy. |
A moze zwyciezca bedzie proponowal temat nastepnego konkursu, zwiazanego oczywiscie z naszymi autkami?
andrev17 - 2013-01-13, 20:57
| monopios napisał/a: | | :idea: A tak z ciekawości, czy dało by się powiesić zwycięskie zdjęcie na stronie głównej np: obok herbu klubowego? Wydaje mi się, że to też byłby fajny sposób docenienia zwycięscy. |
Jestem za;)
| Cytat: | | A moze zwyciezca bedzie proponowal temat nastepnego konkursu, zwiazanego oczywiscie z naszymi autkami? |
Z porami roku to dobry pomysł, na razie nic lepszego mi nie przychodzi do głowy, ale będę intensywnie nad tym myślał;)
maciek - 2013-01-13, 21:07
jak autor chce to mogę wrzucić na fejsa jako baner :)
proponuje co miesięczny konkurs do kalendarza klubowego
yakov - 2013-01-13, 21:11
| maciek napisał/a: | | proponuje co miesięczny konkurs do kalendarza klubowego |
Jestem za
monopios - 2013-01-13, 21:22
| maciek napisał/a: | jak autor chce to mogę wrzucić na fejsa
|
Nie mam nic przeciwko.
| maciek napisał/a: | proponuje co miesięczny konkurs do kalendarza klubowego |
Już jeden był od kalendarza, który wiemy jak zakończył całą sprawę, czy zamierzasz być drugim?
Bo jednak jest trochę motania się z tym, a i nie wiadomo ilu chętnych znalazło by się na taki gadżet.
maciek - 2013-01-13, 21:55
proszę o przesłanie fotki w rozmiarze
Piotr_K - 2013-01-13, 22:39
| maciek napisał/a: | jak autor chce to mogę wrzucić na fejsa jako baner :)
proponuje co miesięczny konkurs do kalendarza klubowego |
Do kalendarza zdjęcia powinny być b. dobrej jakości, inaczej powstanie chała....
andrev17 - 2013-01-13, 23:04
Link do zdjęcia z wymazaną rejestracją, ale w pełnym rozmiarze:
http://img43.imageshack.us/img43/5784/lodgy.jpg
bebe - 2013-01-13, 23:28
| Piotr_K napisał/a: | | Do kalendarza zdjęcia powinny być b. dobrej jakości, inaczej powstanie chała.... |
Jeśli masz na myśli jakość merytoryczną, to oczywiście masz rację. :)
Jeśli jakość techniczną w znaczeniu - rozdzielczość, to niekoniecznie. Od czterech lat robimy z NZŻ kalendarze dla rodziny ze zdjęciami Majki. Formatu A2, po jednym zdjęciu na stronę, więc małe nie są. W tym roku był mały kryzys zdjęciowy i okazało się, że najfajniejsze, albo wręcz jedyne (dość sztywne założenia doboru zdjęć) dostępne zdjęcia to zdjęcia z dziadowskich kompaktów albo wręcz srajfona. Okazało się, że zdjęcie ze srajfona, jeśli po prostu dobrze zrobione i doświetlone, broni się nawet przy tak dużej reprodukcji. Naturalnie nie same z siebie, drukarnia ma jakiś magiczny algorytm do podbijania rozdzielczości w górę bez robienia akwareli, ale mam teraz ten kalendarz przed sobą i za prawdę powiadam - daje radę.
tomszafa - 2013-01-14, 08:51
W temacie kalendarza mogę się podjąć tematu.
Problem jednak w tym jak wybrać te 12 fotek na każdy miesiąć. Można by faktycznie robić co miesięczny konkurs.
Na koniec roku mogę przygotować taki kalendarz po uzgodnieniach co i jak.
Myślę, że temat mógłby wypalić.
|
|