|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Dział ogólny o daciach - błędne wskazania komputera logan 1.4 MPI
miroslaw_m - 2013-06-22, 17:29 Temat postu: błędne wskazania komputera logan 1.4 MPI Mam Logana 1.4 od 2005r.dwa lata temu załozyłem instalację LPG, z autem nie miałem praktycznie problemów, z tym że ostatnio komputer zaczął pokazywać najpierw zawyzone wartości zużycia paliwa, a teraz w czasie jazdy nie pokazuje mi chwilowego zużycia paliwa (wczesniej przy jeździe na gazie pokazywało mi niemal idealnie faktyczne zuzycie gazu).
Wchodziłem w tryb serwisowy licznika był tam jakiś bład, lecz po wykasowaniu go nadal sie pojawia (t0) i nadal wskazania komputera są dziwnę jak np. średnia predkość 11998 km/h, ponadto zaczął nieco sie dławić przy przyspieszaniu, jest to na razie minimalne lecz przypuszczam że może się pogłebiać takie dziwne zachowanie. Mam pytanie czy ktoś miał podobny problem i ewentualnie jak można to usunąć i najważniejsze jaki moze byc koszt.
orzeszek2 - 2013-06-25, 20:17
Dużo nie pomogę. Sąsiad miał podobny problem z zawyżonym zużyciem paliwa w fiacie punto2. Bez gazu, ale objawy są podobne jak u niego. Wymienił czujnik zużycia paliwa i komputer pokazywał normalne zużycie paliwa. Przynajmniej dobrze zamontowali tą instalacje?
|
|