DACIA Klub Polska
Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII

Dział techniczny - duster - demontaż boczków bagażnika

corrado - 2013-10-23, 08:50

Czy ma kto¶ instrukcję wyjęcia / demontażu tylnych plastików wewnętrznych nadkola w DD ? chciałbym je wytłumić a wczoraj jak demontowałem i odkręciłem torxy to bałem się że co¶ połamię, plastik przy tylnej szybce o co¶ zaczepiał ...
laisar - 2013-10-23, 11:35

1. Odkręcić wkręty (2): jeden na tylnym słupku, drugi z przodu, ku tyłowi; zdj±ć boczn± półkę (3).

2. Zdementować okładziny słupków (6) i (1) - trzymaj± się tylko na standardowych zapinkach pod spodem.

3. Wyj±ć szerok± spinkę (brak na rysunku), umieszczon± poniżej górnego przedniego wkrętu (5), odkręcić wkręty (5): jeden na ¶rodku boczka bagażnika i dwa przy jego górnej krawędzi; odpi±ć cały plastik ze spinkami wewnętrznymi.

(W niektórych egzemplarzach jest jeszcze plastik we wnęce podłogi za lewym tylnym kołem - liczy się do wykładziny podłogowej, ale nie pamiętam, czy trzyma boczek. Przykręcony jest chyba jednym pionowym wkrętem? Na obrazkach nie jest to pokazane).

corrado - 2013-10-23, 13:02

Dzięki wielkie ! ;-)
Karenzo - 2013-10-23, 13:12

corrado
Czym wygłuszasz ?
Czy wygłuszyłe¶ już przednie nadkola jak tak to jak ? i ile ci mat/filcu na to zeszło

corrado - 2013-10-23, 23:36

Wygłuszałem mat± z warstw± aluminium. Kupiłem sporo tej maty i jeszcze parę innych na wygłuszanie Dustera. Na nadkole przednie nie poszło dużo , trzeba ci±ć i przykładać z małych kawałków. Żadnej filozofii.
http://allegro.pl/mata-wy...3550836289.html