DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII
Kredyt, leasing, ubezpieczenie - Uszkodzenie szyby kamieniem na trasie
Karenzo - 2013-12-16, 00:53 Temat postu: Uszkodzenie szyby kamieniem na trasieWitam spotkała mnie nie miła przygoda , w trasie warszawa-zakopane poleciał mi kamień na przednią szybę i nieznacznie ja uszkodził .
Szyba nie jest pęknięte , nie ma nawet dziury jest tylko "wgniotka " o średnicy 1 mm ale jest.
Zastanawiam się czy naprawiać z AC .
Zniżek nie mam ale z gorszą dziurą innym autem jeździłem 10 lat a tamta szyba była pęknięta
Warto robić z AC jak czas by to zajęło ?
Zbliża mi się przegląd może połączyć obie przyjemności ?firefox - 2013-12-16, 01:27 warto zakleić - pojechać gdzie naprawiają szyby, oni mają specjalny klej i spolerują.Piotrek721015 - 2013-12-16, 05:28 Miałem podobną "przygodę" z kamieniem. W ramach AC było osobne ubezpieczenie szyb. Z tego mi naprawiali. Czas pracy ok. 30-40 min. Koszt gdybym prywatnie naprawiał "pajączka" po kamieniu to wg. naprawiającego ok. 100-120 zł. Z AC możesz naprawić, tylko stracisz wtedy zniżki. Jak mas wyszczególnione osobno ubezpieczenie szyb to nie tracisz zniżek.matucha - 2013-12-16, 12:56 W którym miejscu to masz? W polu widzenia kierowcy??mekintosz - 2013-12-16, 22:07 Nawet w polu widzenia kierowcy polerują, tylko musisz podpisać zgodę. Jednak ślad pozostaje, jakby muszka rozbiła się na szybie. Mam takie coś na szybie od 3 lat. Nic się nie dzieje. Balem się od razu wymieniać szyby, bo nowe auto etc. Jednak jakbym dziś trafił taki kamyczek bym sobie odświeżył cala szybę i wymienił. Oczywiście z polisy AC Autoszyba - nie wpływa na wysokość zniżki AC.
Karenzo - 2013-12-16, 22:56 Nie jest to w polu widzenia kierowcy , to jest przed pasażerem i to na górze
Chyba to zostawię bo widać tylko jak się człowiek przypatrzy i dotknie rękę .Wygląda to trochę jak zaschnięta kropla wody .chriskb - 2013-12-17, 05:35 Zawsze można sobie poradzić za parę złociszów http://allegro.pl/klej-do...3787546857.htmlkilazz - 2013-12-17, 10:11 zostawić samopasem oczywiście nie można bo niedługo może pękąć pół szyby, jak jest dalej niż 10cm od krawędzi to warto podjechać do zakładu wymieniającego szyby i to zakleić, im prędzej tym lepiej, szczególnie teraz kiedy może się do dziurki dostać woda i przymarznąć.Dyziek - 2013-12-18, 21:09 Karenzo, jadąc al. Wilanowska od Dol. Służewieckiej do Puławskiej będziesz miał przed pętlą autobusową po prawej stronie zakład samochodowy - zajmują się tam szybami. Za 50 PLN zabezpieczy i zaklei (mi tak robił w C3). Polecam.