gregorisan, nie wiem czemu masz problem ja ze swoim zrobiłem tak - a była to sobota - założyli akcesoria plus przegląd przyszło do płacenia to im mówię że płace tym, pani miła przerażona Voucher wzięła ale powiedziała ze fakturę poczta doślą bo nie wie jak ma to rozliczyć, faktura przyszła za tydzień i po temacie, tak że walcz
Marka: Dacia
Model: Był Logan MCV II PH II / jest Jogger
Silnik: Było 0.9 TCe LPG / jest 1.0 TCe LPG
Rocznik: 07.12.2016 / 2022
Wersja: Extreme 5-os.
Wysłany: 2017-11-07, 21:23
gregorisan napisał/a:
To ja mam jakiegoś pecha. Voucher na 800 zł posiadam a teraz nie mogę się doprosić jego realizacji w salonie Dacii Pietrzak w Katowicach. Już od ponad tygodnia brak jakiegokolwiek odzewu z ich strony a dzwoniłem tam już dwa razy i dwukrotnie wysłałem maila
Ja byłem zrealizować swój voucher, o który wałczyłem parę dni, w piątek w RRG Mory i zaczęła się niezła jazda :)
Tylko tyle, że mi to poszło sprawniej i dziś odebrałem belki na relingi dachowe, listwy ochronne na progi tylnych drzwi, listwa ochronna na próg bagażnika i lusterko kontrolne, dopłaciłem 3zł 20gr.
Ogólnie to jeden wielki syf z realizacją vouchera. Dziś za nim pojechałem odebrać to co się należy to lekką ręką przegadałem godzinę na telefonie w sprawie realizacji i czułem się jak piłeczka do ping-ponga Dealer mnie odsyłał na infolinie Renault, a infolina do dealera, az w końcu ogarneli jakiegoś mądrego pana z działu Maketingu Renault który to ogarną :) (bezpośredni kontakt na PW)
Ja zrealizowałem w standardowy sposób, zamówiłem telefonicznie opony zimowe, podjechałem założyli , wyliczyli kwotę do zapłaty , w tym momencie wyjąłem kupon i zapłaciłem nim dopłacając jakieś drobne.
Ale faktury już wydać nie potrafili. Wyślą pocztą ( Renault Rudnik- Wołomin)
Marka: Dacia
Model: Sandero II Stepway Laureate
Silnik: 0.9 TCe 90 S&S
Rocznik: 2015
Wersja: Stepway2 Pomógł: 5 razy Dołączył: 30 Sie 2015 Posty: 1365 Skąd: Racibórz
Wysłany: 2017-11-08, 07:40
W moim przypadku jest mały problem bo mam do salonu w obydwie strony ponad 160 km.
Chciałem to zrobić w cywilizowany sposób - uzgodnić szczegóły drogą telefoniczną i mailową i podjechać tylko po odbiór.
No, ale jak widać w przypadku tej firmy to zbyt wygórowane oczekiwania.
Kupując ostatnio błotniki do roweru za 70 zł wynikły drobne problemy i mały sklepik internetowy wykazał się większym profesjonalizmem
Dla mnie też nie był to drobny spacer - bo niby odległość do salonu to tylko 35 km w jedną stronę ale że miałem pojawić się na 9,30 oznaczało iż podróż w jedną stronę wymagała przygotowania się na 1,5 h jazdy - przejazd pod Warszawę tyle trwa z okolic centrum w godzinach porannych bo w końcu coś się zaczęło dziać w remontach/przebudowach dróg.
A nie wybiera się dealaera w którym obdarowany kuponem dokonał nabycia.
Ale obsługa salonu wykazała się pełnym profesjonalizmem :)
Ja zrealizowałem w standardowy sposób, zamówiłem telefonicznie opony zimowe, podjechałem założyli , wyliczyli kwotę do zapłaty , w tym momencie wyjąłem kupon i zapłaciłem nim dopłacając jakieś drobne.
Ale faktury już wydać nie potrafili. Wyślą pocztą ( Renault Rudnik- Wołomin)
Który to kupon? Ten z przyjaciół, ten na akcesoria, bo jak się pytałem o kupon przy zamawianiu opon, to mi mówił, że raczej nie są to akcesoria, więc nie da się ich za to kupić, ale powiedział, aby to sprawdzić?
Nie nie da się zrealizować tego kuponu voucheru 800 zł gdzieś indziej przerabiałem to teraz i tylko w miejscu obdarowania polecenia itd itp. a mam salon pod nosem, tylko kupiłem gdzieś indziej bo warunki zakupu były dużo lepsze niż zaoferowali mi tu na miejscu a szkoda bo daleko mam 180 km w obie strony i jeździć muszę no cóż życie.
Witam wszystkich, szczególnie tych rozważających zakup nowej Dacii.
Ponieważ jeden z moich znajomych zrezygnował z zakupu nowego auta (a ja nabyłem takie w tym roku), mam do oddania voucher z programu Dacia dla Przyjaciół.
Kupujący zyskuje 4-letni pakiet Easy Service za 99 zł, a ja voucher na akcesoria i/lub przegląd. Ważne do końca tego roku kalendarzowego, a mnie zależy dodatkowo dlatego, że za jakieś 2000 km mam pierwszą dodatkową (poza pakietem serwisowym) wymianę oleju.
Czekam jeszcze tylko na uporządkowanie tego vouchera w systemie MyDacia (na forum pisze o tym nieporządku na portalu MD).
Auto kupowałem w Auto Reve Toruń, więc najłatwiej chyba tam, chociaż voucher działa w całej Polsce.
Oczekuję poważnie zainteresowanych - albo tych, którzy mają znajomych namierzających się na nową Dacię. W razie zainteresowania proszę o maila na jaszm@outlook.com.
Pozdrawiam!
No właśnie też naszło mnie takie pytanie Ile razy mozna przekazać voucher - Dla przyjaciela na zakup nowego auta? No i ile razy można i czy można coś więcej dostać z tego tytułu poza tym 1 voucherem na akcesoria za 800 zł czystym bez wkładu własnego.
Bo są jeszcze po 100, 200, 300 zł ale tu już trzeba zrobić wkład własny przy zakupie akcesoriów. w określonej kwocie wg. regulaminu.
Może ktoś to ogarnąć i zinterpretować na chłopski rozum?
No ok może przekazać voucher 3 razy dla przyjaciela na zakup nowego auta i co 3 razy dostanie voucher na 800 zł na akcesoria bez wkładu własnego? tego tam nie napisali a oto pytam
Może jest ktoś chętny na voucher Dla Przyjaciela na zakup nowego auta z pakietem Easy Service na 4 lata itd. Może być woj. Śląskie , woj. Małopolskie - kontakt na PW lub tutaj
_________________ RowerekCombi
Ostatnio zmieniony przez RowerekCombi 2017-11-13, 02:18, w całości zmieniany 2 razy
No ok może przekazać voucher 3 razy dla przyjaciela na zakup nowego auta i co 3 razy dostanie voucher na 800 zł na akcesoria bez wkładu własnego? tego tam nie napisali a oto pytam
Ten zapis mówi tylko o tym że TY jako polecający możesz wykorzystać voucher na 800zł do 3 razy, nie ma nigdzie mowy odnośnie limitu ilu osobom możesz polecić.
No to znów im coś się powaliło na serwisie. Nie mam dostępu do 3 kuponów na akcesoria, oraz kuponu dla przyjaciół, ale ten dla przyjaciół na szczęście zapisany, więc kto chętny, to PW
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum