Marka: Ranault
Model: Captur
Silnik: 1.2 TCe Pomógł: 2 razy Dołączył: 31 Maj 2017 Posty: 120 Skąd: Małopolska
Wysłany: 2021-03-04, 20:04 Napis Ustawienia zamiast Nawigacja
Zaktualizowałem sobie wczoraj moją MN3 do wersji jak w temacie i mam pewien problem.
Nawigacja i wszystko inne działa poprawnie ale na ekranie głównym gdzie jest 6 kafelków (Radio, Multimedia , itd ) środkowy-dolny przyciska którym uruchamiamy nawigację ma podpis "ustawienia". Naciskając wchodzimy w Nawigację (obrazek przycisku jest poprawny) ale zły jest opis.
Czy ktoś się orientuje gdzie tego szukać aby poprawić ?
Nawet nie wiedziałem że taka wersja istnieje ale wygląda to na błąd tłumaczenia. Jeśli to problem nieuwolnionej nawigacji to pewnie niedługo to poprawią
Może mi ktoś powiedzieć jak zaktualizować to całe oprogramowanie, obecnie siedzę na wersji 6.0.8.4 tej z błędem oznaczenia nazwy nawigacja zamiast ustawienia
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 113 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3741 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2023-01-17, 12:29
Nikt tutaj się nie chwalił żadną własnoręczną metodą na poprawkę tego. Jedyna wzmianka jest w poście kol. keikan w powyżej zalinkowanym wątku- ale to zrobił niby jakiś magik odpłatnie. Jakby ktoś wiedział, to też jestem zainteresowany.
Marka: Dacia
Model: Duster II
Silnik: 1.6MPI
Rocznik: 2018
Wysłany: 2023-01-17, 12:54
Tez jestem ciekawy...jedyne co mi przychodzi na myśl to że Magik cofnął soft to takiego który miał dobre opisy. Ewentualnie niech kolega zrobi kopię zapasową swojej jednostki i poda link do niej. Wtedy można porównać pliki hexa czy były ruszane czy nie.
Marka: Renault
Model: Clio IV
Silnik: 1.2
Rocznik: 2017 Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Mar 2022 Posty: 19 Skąd: Kraków
Wysłany: 2023-01-18, 14:21
Ja się trochę tym bawiłem i przy okazji udało mi się zmienić skórkę i dodatkowo poprawiłem plik z tłumaczeniem i teraz jest Nawigacja zamiast słowa Ustawienia a Ustaw. zmieniłem na Opcję
Model: Clio IV
Silnik: 1.2
Rocznik: 2017 Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Mar 2022 Posty: 19 Skąd: Kraków
Wysłany: 2023-01-24, 09:53
Ogólnie celowo nie dawałem mojego rozwiązania wcześniej bo ja to wgrywam do modyfikowanego softu, tzw. EvoTech ULC4 (z forum.medianav, niestety RU) który ma dodatkowe ficzery jak zdjęcia stacji radiowych, presety audio typu BassAttack itd. Uzywałem tego juz wczesniej na starszym MediaNav z WinCE :)
Cytat:
Support for exfat file systems.
Support for ntfs file systems.
Does not disable unidentified USB devices like bluetooth dongles and wifi adapters.
Media player with support for video playback and without switching to the AUX screen at startup.
Video playback is also possible while driving.
Ability to install skins
The ability to update maps and the navigation program itself throughMediaNav Toolbox Unleashed
Normal (such as on the keyboard) layout for Cyrillic in the phone book.
When you select ECO information, the tab with information about the train is immediately displayed, and not the ECO points.
Possibility of installation of logos of radio stations.
Display the date on the home screen.
Display media information on the home screen.
Installing Arkamys presets.
Ostatnio zmieniony przez dewil 2023-01-24, 09:54, w całości zmieniany 1 raz
Wersja: Outdoor Pomógł: 113 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3741 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2023-01-29, 10:34
dmgary napisał/a:
Brak menu z eco i spalaniem itp.
Da się coś z tym zrobić ?
Przede wszystkim jeżeli jest fabrycznie LPG, to nie ma aktywnego menu z "DrivingEco" i spalaniem, bo ekran z tymi funcjami nie obsługuje danych spalania dla LPG.
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2023-01-29, 10:35, w całości zmieniany 1 raz
Przede wszystkim jeżeli jest fabrycznie LPG, to nie ma aktywnego menu z "DrivingEco" i spalaniem, bo ekran z tymi funcjami nie obsługuje danych spalania dla LPG.
Ok, dzieki za wyjaśnienie, ale ja jak pomykam na benzynie to nie powinno wtedy działać ?
Wysłany: 2023-08-17, 07:42
Ja używałem skryptu, który załączam. Rozpakowujemy na pendrive tak, aby bezpośrednio zawierał jedynie te dwa katalogi i zapodajemy pendrive do MN3, czekamy aż dioda pendrive pokaże koniec pracy. Tyle- odzyskałem napis Nawigacja. Później robiłem jakąś aktualizację systemu poprzez standardowy Toolbox i napis Nawigacja pozostał nienaruszony, także- śmiało.
Model: Clio IV F2
Silnik: 1.2 16V
Rocznik: 2017
Wysłany: 2023-11-08, 12:54
dewil napisał/a:
Ja się trochę tym bawiłem i przy okazji udało mi się zmienić skórkę i dodatkowo poprawiłem plik z tłumaczeniem i teraz jest Nawigacja zamiast słowa Ustawienia a Ustaw. zmieniłem na Opcję
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum