Strona korzysta z plikow cookie w celu realizacji uslug zgodnie z Polityka prywatnosci.

Mozesz okreslic warunki przechowywania lub dostepu do cookie w Twojej przegladarce lub konfiguracji uslugi.

DACIA Klub Polska  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

 Ogłoszenie 
JEDNA SPRAWA = JEDEN TEMAT

Poprzedni temat :: Następny temat
Napis Ustawienia zamiast Nawigacja
Autor Wiadomość
kiniu_tar 


Marka: Ranault
Model: Captur
Silnik: 1.2 TCe
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 31 Maj 2017
Posty: 120
Skąd: Małopolska
Wysłany: 2021-03-04, 20:04   Napis Ustawienia zamiast Nawigacja

Zaktualizowałem sobie wczoraj moją MN3 do wersji jak w temacie i mam pewien problem.
Nawigacja i wszystko inne działa poprawnie ale na ekranie głównym gdzie jest 6 kafelków (Radio, Multimedia , itd ) środkowy-dolny przyciska którym uruchamiamy nawigację ma podpis "ustawienia". Naciskając wchodzimy w Nawigację (obrazek przycisku jest poprawny) ale zły jest opis.
Czy ktoś się orientuje gdzie tego szukać aby poprawić ?
 
gardi1 


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.3 130KM
Rocznik: 2019
Wersja: Prestige
Dołączył: 20 Wrz 2018
Posty: 43
Skąd: Tychy
Wysłany: 2021-03-04, 20:13   

tez tak mam....ale w czym to przeszkadza?
 
Łukasz_M 


Marka: Dacia
Model: Logan MCV
Silnik: Blue dCi 95
Rocznik: 2019
Wersja: Stepway
Pomógł: 4 razy
Dołączył: 12 Lis 2019
Posty: 370
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2021-03-04, 20:17   

Nawet nie wiedziałem że taka wersja istnieje ale wygląda to na błąd tłumaczenia. Jeśli to problem nieuwolnionej nawigacji to pewnie niedługo to poprawią
 
buladag 


Marka: Dacia
Model: Lodgy SL Techroad
Silnik: 1.6
Wersja: Techroad 7 os.
Pomógł: 11 razy
Dołączył: 28 Maj 2019
Posty: 625
Skąd: -:-
Wysłany: 2021-03-04, 21:00   

Ciekawe jaki jest changelog.
 
Black Dusty 


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.6Sce4x4
Rocznik: 2018
Wersja: Prestige
Pomógł: 10 razy
Dołączył: 28 Lis 2018
Posty: 838
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2021-03-04, 22:09   

kiniu_tar napisał/a:
środkowy-dolny przyciska którym uruchamiamy nawigację ma podpis "ustawienia".

Dostosowali menu do nowej sandero bo tam też tak jest, widać ten sam partacz to robił
 
dawtaj94 


Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 1.0TCe LPG
Rocznik: 2021
Wersja: Comfort
Dołączył: 13 Lut 2021
Posty: 38
Skąd: Nowy Lubosz
Wysłany: 2022-07-11, 16:14   

Może mi ktoś powiedzieć jak zaktualizować to całe oprogramowanie, obecnie siedzę na wersji 6.0.8.4 tej z błędem oznaczenia nazwy nawigacja zamiast ustawienia
 
Dymek 



Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor
Pomógł: 106 razy
Dołączył: 01 Cze 2017
Posty: 3680
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2022-07-12, 07:31   

dawtaj94 napisał/a:
Może mi ktoś powiedzieć jak zaktualizować to całe oprogramowanie

Tak samo jak oficjalnie mapy, z tą różnicą że oprogramowanie zawsze jest bezpłatnie: INSTRUKCJA
 
lizi0 
Zielony listek


Marka: Dacia
Model: Duster II
Silnik: 1.6MPI
Rocznik: 2018
Dołączył: 10 Lis 2020
Posty: 8
Skąd: Kraków
Wysłany: 2023-01-17, 11:31   

Czy na sofcie sasio da się uaktualnić nazwę pod ikoną nawigacji?
 
Dymek 



Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor
Pomógł: 106 razy
Dołączył: 01 Cze 2017
Posty: 3680
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2023-01-17, 12:29   

Nikt tutaj się nie chwalił żadną własnoręczną metodą na poprawkę tego. Jedyna wzmianka jest w poście kol. keikan w powyżej zalinkowanym wątku- ale to zrobił niby jakiś magik odpłatnie. Jakby ktoś wiedział, to też jestem zainteresowany. ;-)
 
lizi0 
Zielony listek


Marka: Dacia
Model: Duster II
Silnik: 1.6MPI
Rocznik: 2018
Dołączył: 10 Lis 2020
Posty: 8
Skąd: Kraków
Wysłany: 2023-01-17, 12:54   

Tez jestem ciekawy...jedyne co mi przychodzi na myśl to że Magik cofnął soft to takiego który miał dobre opisy. Ewentualnie niech kolega zrobi kopię zapasową swojej jednostki i poda link do niej. Wtedy można porównać pliki hexa czy były ruszane czy nie.
 
dewil 


Marka: Renault
Model: Clio IV
Silnik: 1.2
Rocznik: 2017
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 21 Mar 2022
Posty: 19
Skąd: Kraków
Wysłany: 2023-01-18, 14:21   

Ja się trochę tym bawiłem i przy okazji udało mi się zmienić skórkę i dodatkowo poprawiłem plik z tłumaczeniem i teraz jest Nawigacja zamiast słowa Ustawienia a Ustaw. zmieniłem na Opcję

Foto https://photos.app.goo.gl/U9TxFk4AGRaqcKxn6

ścieżka: package\root\app\share\com.lge.bavn.homescreen\languages
plik: language_pl.qm (w załączniku spakowany, z wersji 1.0.15.3.21_r1)

plik można pewnie wgrać jakimś skryptem, ja wrzuciłem go sobie po prostu do pliku upgrade.lgu za pomocą 7zip

language_pl.zip
language_pl.qm
Pobierz Plik ściągnięto 201 raz(y) 1,11 KB

 
dewil 


Marka: Renault
Model: Clio IV
Silnik: 1.2
Rocznik: 2017
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 21 Mar 2022
Posty: 19
Skąd: Kraków
Wysłany: 2023-01-24, 09:53   

Ogólnie celowo nie dawałem mojego rozwiązania wcześniej bo ja to wgrywam do modyfikowanego softu, tzw. EvoTech ULC4 (z forum.medianav, niestety RU) który ma dodatkowe ficzery jak zdjęcia stacji radiowych, presety audio typu BassAttack itd. Uzywałem tego juz wczesniej na starszym MediaNav z WinCE :)

Cytat:
Support for exfat file systems.
Support for ntfs file systems.
Does not disable unidentified USB devices like bluetooth dongles and wifi adapters.
Media player with support for video playback and without switching to the AUX screen at startup.
Video playback is also possible while driving.
Ability to install skins
The ability to update maps and the navigation program itself throughMediaNav Toolbox Unleashed
Normal (such as on the keyboard) layout for Cyrillic in the phone book.
When you select ECO information, the tab with information about the train is immediately displayed, and not the ECO points.
Possibility of installation of logos of radio stations.
Display the date on the home screen.
Display media information on the home screen.
Installing Arkamys presets.
Ostatnio zmieniony przez dewil 2023-01-24, 09:54, w całości zmieniany 1 raz  
 
dmgary 



Marka: Dacia / Seat
Model: Jogger / Altea
Silnik: 1.0 / 1,6
Rocznik: 2022.12 /2009
Wersja: Extreme 5-os.
Dołączył: 31 Paź 2022
Posty: 22
Skąd: Kraków
Wysłany: 2023-01-28, 20:50   

Podepnę się tutaj z problemem.

Mam jak wspomniałem wcześniej nawigację MN v6.0.9.8 i chyba coś jest nie tak jak byc powinno.

Nie mam zakładki "Pojazd" tylko "Ustawienie pojazdu" , co jest nie tak ?

Brak menu z eco i spalaniem itp. :-?

Teraz to ten przycisk stały (doly lewy róg dubule się z tym co jest na ekranie.)

Da się coś z tym zrobić ?

1.jpg
Tak być powinno.
Plik ściągnięto 19 raz(y) 57,07 KB

2a.jpg
A tak jest !
Plik ściągnięto 31 raz(y) 173,46 KB

 
laisar 
Moderator



Marka: Dacia
Model: Logan MCV
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2007
Wersja: Laureate 7 os.
Pomógł: 420 razy
Dołączył: 16 Wrz 2007
Posty: 18039
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2023-01-28, 21:34   

http://www.daciaklub.pl/f...1838892#1838892
 
Dymek 



Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor
Pomógł: 106 razy
Dołączył: 01 Cze 2017
Posty: 3680
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2023-01-29, 10:34   

dmgary napisał/a:
Brak menu z eco i spalaniem itp.
Da się coś z tym zrobić ?
Przede wszystkim jeżeli jest fabrycznie LPG, to nie ma aktywnego menu z "DrivingEco" i spalaniem, bo ekran z tymi funcjami nie obsługuje danych spalania dla LPG.
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2023-01-29, 10:35, w całości zmieniany 1 raz  
 
dmgary 



Marka: Dacia / Seat
Model: Jogger / Altea
Silnik: 1.0 / 1,6
Rocznik: 2022.12 /2009
Wersja: Extreme 5-os.
Dołączył: 31 Paź 2022
Posty: 22
Skąd: Kraków
Wysłany: 2023-01-29, 11:32   

Dymek napisał/a:
Przede wszystkim jeżeli jest fabrycznie LPG, to nie ma aktywnego menu z "DrivingEco" i spalaniem, bo ekran z tymi funcjami nie obsługuje danych spalania dla LPG.


Ok, dzieki za wyjaśnienie, ale ja jak pomykam na benzynie to nie powinno wtedy działać ?
 
Lelupi 


Marka: Dacia
Model: Duster FL/ Ph.2
Silnik: 1,0/1.0
Rocznik: 2020/2021
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 31 Paź 2021
Posty: 61
Skąd: Poznań
Wysłany: 2023-01-29, 11:57   

Niestety, też nie działa w takim przypadku na benzynie.
 
sasio 


Marka: Renault
Model: Clio IV F2
Silnik: 1.2 16V
Rocznik: 2017
Dołączył: 02 Lis 2011
Posty: 163
Skąd: Szczecinek
Wysłany: 2023-02-02, 10:09   

Jest normalny plik dla 1.0.15.1-1.0.15.3 nakładka który to zmienia.

Ja dodatkowo zmieniłem z DrivingEco2 na Tryb Eco2

Ostatnio zmieniony przez sasio 2023-02-02, 10:13, w całości zmieniany 1 raz  
 
Dymek 



Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor
Pomógł: 106 razy
Dołączył: 01 Cze 2017
Posty: 3680
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2023-02-02, 10:37   

sasio napisał/a:
Jest normalny plik dla 1.0.15.1-1.0.15.3 nakładka który to zmienia.
Jakbyś był łaskaw podzielić się również informacją czy tenże plik jest ogólnodostępny, jak go zdobyć i jaka jest metoda "instalacji", to byłoby miło :roll:
 
sasio 


Marka: Renault
Model: Clio IV F2
Silnik: 1.2 16V
Rocznik: 2017
Dołączył: 02 Lis 2011
Posty: 163
Skąd: Szczecinek
Wysłany: 2023-02-06, 08:20   

Później wrzucę - typowo wgrywasz na pendrive i idziesz do auta po sekundzie jest reset
 
Michał B24 


Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 90tce
Rocznik: 2021
Wersja: Comfort
Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Mar 2017
Posty: 1056
Skąd: Chwaszczyno
Wysłany: 2023-02-07, 09:01   

Tylko że to Clio, nie Dacia
 
dudus 
Zielony listek


Marka: Renault
Model: Captur
Silnik: 1.3
Dołączył: 22 Lut 2023
Posty: 1
Skąd: SJZ
Wysłany: 2023-03-26, 11:10   

sasio napisał/a:
Później wrzucę - typowo wgrywasz na pendrive i idziesz do auta po sekundzie jest reset

Cześć,
Jest szansa, że wrzucisz ten plik ?
 
Dymek 



Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor
Pomógł: 106 razy
Dołączył: 01 Cze 2017
Posty: 3680
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2023-08-17, 07:42   

Ja używałem skryptu, który załączam. Rozpakowujemy na pendrive tak, aby bezpośrednio zawierał jedynie te dwa katalogi i zapodajemy pendrive do MN3, czekamy aż dioda pendrive pokaże koniec pracy. Tyle- odzyskałem napis Nawigacja. Później robiłem jakąś aktualizację systemu poprzez standardowy Toolbox i napis Nawigacja pozostał nienaruszony, także- śmiało.

MN3 1.0.13.3_1.0.15.3.zip
Pobierz Plik ściągnięto 182 raz(y) 4,4 KB

 
sasio 


Marka: Renault
Model: Clio IV F2
Silnik: 1.2 16V
Rocznik: 2017
Dołączył: 02 Lis 2011
Posty: 163
Skąd: Szczecinek
Wysłany: 2023-11-08, 12:54   

dewil napisał/a:
Ja się trochę tym bawiłem i przy okazji udało mi się zmienić skórkę i dodatkowo poprawiłem plik z tłumaczeniem i teraz jest Nawigacja zamiast słowa Ustawienia a Ustaw. zmieniłem na Opcję

Foto https://photos.app.goo.gl/U9TxFk4AGRaqcKxn6

ścieżka: package\root\app\share\com.lge.bavn.homescreen\languages
plik: language_pl.qm (w załączniku spakowany, z wersji 1.0.15.3.21_r1)

plik można pewnie wgrać jakimś skryptem, ja wrzuciłem go sobie po prostu do pliku upgrade.lgu za pomocą 7zip



Kurcze żeby napisy od ikonek były trochę niżej to byłoby cudo
 
Killer 



Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: Tce 90
Rocznik: 2019 kupiony w 02-2020
Wersja: Stepway Laureate
Dołączył: 16 Lut 2020
Posty: 106
Skąd: Zagłębie Dąbrowskie
Wysłany: 2024-02-16, 12:41   

Cholera, dzisiaj dopiero zauważyłem po aktualizacjach, że na ekranie MN wyświetla się USTAWIENIA zamiast NAWIGACJA.
Da się to zmienić?
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template FISubSilver v 0.3 modified by Nasedo. Done by Forum Wielotematyczne