Strona korzysta z plikow cookie w celu realizacji uslug zgodnie z Polityka prywatnosci.

Mozesz okreslic warunki przechowywania lub dostepu do cookie w Twojej przegladarce lub konfiguracji uslugi.

DACIA Klub Polska  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

 Ogłoszenie 
JEDNA SPRAWA = JEDEN TEMAT

Poprzedni temat :: Następny temat
Radio z navigacją do DD1fl
Autor Wiadomość
ludo 
Zielony listek


Marka: Dacia
Model: laurete
Silnik: 1,5dci
Rocznik: 2017
Dołączył: 08 Lis 2023
Posty: 3
Skąd: Ireland
Wysłany: 2023-11-18, 12:23   Radio z navigacją do DD1fl

Przeglądnąłem niby wszystko w temacie i im więcej czytam tym mam większy mętlik.

Mam dustera z 2017 i chcę wymienić radio na takie z navigacją i z możliwością podłączenia kamery cofania. Proble w tym że ne mieszkam w Polsce i muszę to sam ogarnąć.

To mam teraz:https://photos.app.goo.gl/v17yV843rSrfVykb7
 
jas_pik 



Marka: Renault
Model: Fluence Z.E.
Silnik: EV
Rocznik: 2012
Wersja: [Inna].[nie dotyczy]
Pomógł: 75 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 4047
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2023-11-18, 20:29   

Najprostsze rozwiązanie ( plug &play) to kupno MN3 w wersji Dacia ( może ktos sprzedaje tutaj na forum) .
Bedziesz miał prosta instalacje (zdejmujesz maskownicę, odkręcasz 4 Torx T15 , wyciągasz radio, przepinasz wtyczki do MN3 , dodadkowp wpinasz antenę gps do niebieskiego gniazda - musisz ją dokupić - na portalach cena około 30 zł - ma być z wtykiem Fakra) ,
Po zamontowaniu , wpisujesz kod i cieszysz się nowym radiem.
Uwaga - moę być problem z obsługą AA dla nowych Xiaomi . Za to CP działa bez problemu
_________________
http://bit.ly/3n82hb8
 
ludo 
Zielony listek


Marka: Dacia
Model: laurete
Silnik: 1,5dci
Rocznik: 2017
Dołączył: 08 Lis 2023
Posty: 3
Skąd: Ireland
Wysłany: 2023-11-18, 22:32   

https://itmarket.pl/1319-renault-dacia-media-nav-evolution-3-lan5800wr0-stacja-multimedialna-gps.html
czy to może być i czy mogę pominąć zalecenie o pierwszym podłączeniu przez servis renault ?
 
Dymek 



Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor
Pomógł: 103 razy
Dołączył: 01 Cze 2017
Posty: 3565
Skąd: Warszawa

Wysłany: 2023-11-18, 23:06   

ludo napisał/a:
...czy mogę pominąć zalecenie o pierwszym podłączeniu przez servis renault ?
Ten sklep sprzedaje całkowicie nowe egzemplarze nie zaprogramowane pod żaden model i nie uruchomione. Bez procedury uruchomienia nie działają w ogóle. Jeżeli nie potrafisz sam tego zrobić i nie dasz do serwisu, to będzie to tylko kosztowna cegła. Wygodniej kupić radio uruchomione, używane już w jakimś samochodzie.
 
Czajo 



Marka: Dacia
Model: Sandero II
Silnik: Tce 1.0 LPG
Rocznik: 2020
Wersja: Stepway Laureate
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 14 Sty 2021
Posty: 292
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2023-11-19, 01:32   

jas_pik napisał/a:
Uwaga - moę być problem z obsługą AA dla nowych Xiaomi . Za to CP działa bez problemu

mam nowe Xiaomi - Poco x5 pro (android 13) i nie mam problemu z AA
_________________
 
BLACHA_997 



Marka: Dacia
Model: Comfort
Silnik: 1,6 SCe
Rocznik: 2019
Pomógł: 9 razy
Dołączył: 17 Sie 2011
Posty: 786
Skąd: ŚLĄSK
Wysłany: 2023-11-19, 10:47   

Jakieś 1,5 roku temu też chciałem kupić nówkę (może nawet z tego samego sklepu), a następnie podjechać do serwisu aby mi go uruchomili. Niestety, ale w 3 serwisach na Śląsku (najbliżej mojego miejsca zamieszkania serwis odmówił informując, że takiej procedury nie ma w ich serwisie i nie mogą tego zrobić. Może nieoficjalnie byłoby to możliwe, ale nie pytałem. Kupiłem w necie odblokowaną "nówkę" i działa.
_________________
Nowa zabawka DD 2 :)
 
nowy 


Marka: Dacia
Model: Logan MCV
Silnik: TCe90
Rocznik: 2019
Wersja: Techroad
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 03 Lut 2020
Posty: 423
Skąd: DTR
Wysłany: 2023-11-19, 17:38   

Na pewno się da w serwisie, tylko trzeba znaleźć odpowiedniego człowieka. Mi tak ludek zrobił update map za pół ceny ;-)
_________________
Paweł
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template FISubSilver v 0.3 modified by Nasedo. Done by Forum Wielotematyczne