Marka: Renault
Model: Captur
Silnik: 1,5DCI
Wysłany: 2024-03-05, 21:57
W biblotece jast jako pliki lokalne, widzę folder w telefonie, niestety w AA nie widzę. Żeby wogóle to było widoczne należy w ustawieniach włączyć pliki lokalne.
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 112 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3738 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2024-03-06, 10:49
marwisn napisał/a:
I chyba zostanę przy rozwiązaniu ze zdublowaniem portu. Do radia i tak będzie podłączony tylko Carlink. To wewnętrzne gniazdo ma tak małą wydajność prądową, że w sumie tylko pendrive można tam podpiąć. A w dobie Spotify stał się on dla mnie zbędny już kilka lat temu.
A ja tam mam na pendrive ulubione nagrania, których próżno szukać w Spotify. Spotify jest bardzo "dziurawe" jeśli chodzi o polskie treści, wielu- szczególnie starych albumów nie znajdziemy. Także aaWireless mam na stałe podłączony do portu tylnego a mikro-pendrive siedzi sobie w gnieździe przednim, też na stałe.
Ale tak czy tak, żeby nic nam nie sterczało albo nie zwisało z przodu, wyprowadzenie gniazda USB na kabelku z tyłu MN3 polecam, niezależnie od metody dolutowania.
Dotarł do mnie właśnie Carlink 5.0. I nie działa z MN3. Wpada w jakąś pętle. Co chwile łączy i zrywa połączenie z radiem.
Żeby wykluczyć, że to wada tej konkretnej sztuki przyniosłem z auta drugi (używam go na co dzień z MN4) to samo. Może to kwestia wersji systemu w telefonie. Samsung FE20.
Wysłany: 2024-03-10, 14:21
Swego czasu kupiłem CPC200-A2A do MNE3, niestety nie działał. W Ford Kuga działał. Chciałem taniej a to nie zawsze znaczy lepiej. Teraz mam AAWireless i działa z AA i od niedawna z CP.
Swego czasu kupiłem CPC200-A2A do MNE3, niestety nie działał. W Ford Kuga działał. Chciałem taniej a to nie zawsze znaczy lepiej. Teraz mam AAWireless i działa z AA i od niedawna z CP.
Dzięki za info. Zależy mi na tym bezprzewodowym AA. Poszukam więc tego AAWireless. Widzę, że kosztuje prawie 3 x tyle co Carlink. Lepiej żeby dzialał z MN3
Ostatnio zmieniony przez marwisn 2024-03-11, 12:01, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2024-03-11, 15:20
Gwoli ścisłości powiem, że S9+ i S10+ u mnie na CPC200-A2A nie zadziałały. AAWireless na obydwu działa. Od zeszłego miesiąca mam S23+ I też bez problemu. Kiedy dowiedziałem się, że nowy soft wspiera iPhone, sprawdziłem na 15Pro i też działa.
Ostatnio zmieniony przez miet55 2024-03-11, 15:23, w całości zmieniany 1 raz
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 112 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3738 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2024-03-11, 15:52
Potwierdzam, że aaWireless niezmiennie i bezproblemowo działa z MN3. Dość często są aktualizacje firmware z poprawkami i zmianami, które nic nie psują przy okazji w działaniu i nie trzeba od nowa wszystkiego ustawiać, jak to niekiedy bywa w takich urządzeniach.
Wysłany: 2024-03-13, 16:04
Czajo napisał/a:
Śmiga nawet fermata
Próbowałem z FremataAuto i nic nie wyświetla na ekranie. Początkowo wogóle jej nie widziałem w AA. Po przyznaniu uprawnień w ustawieniach programisty dla nieznanych żródeł pojawia się na panelu ikona. Ani z poziomu telefonu ani w panelu MNE3 nic nie mogę zrobić. W FA włączyłem wydaje się wszystko co mogłem. Będę wdzięczny za pomoc.
Ostatnio zmieniony przez miet55 2024-03-13, 16:06, w całości zmieniany 2 razy
Wysłany: 2024-03-13, 17:40
Już nie mogę edytować więc dodam, że przez fremata idzie dźwię np. z YT lub moich filmików, jednak obrazu nie ma. Dźwięk mam w standardowym odtwarzaczu.
Już nie mogę edytować więc dodam, że przez fremata idzie dźwię np. z YT lub moich filmików, jednak obrazu nie ma. Dźwięk mam w standardowym odtwarzaczu.
Wysłany: 2024-03-14, 12:47
Czajo napisał/a:
a jak instalowałeś fermatę?
Niepamiętam skąd pobierałem w każdym bądź razie pobrałem jeszcze dodatkowo carstream I zaczeły się schody.
5 wirusów do tego stopnia, że przywracałem fabryczne ustawienia. Napewno miałem ustawione opcje programisty, w AA widziałem fermate, na panelu radia też. Chyba sobie odpuszczę bo boję się ponownego resetu. Tak jak pisałem wcześniej miałem u siebie dźwięk bez obrazu.
Ostatnio zmieniony przez miet55 2024-03-14, 12:48, w całości zmieniany 1 raz
Niepamiętam skąd pobierałem w każdym bądź razie pobrałem jeszcze dodatkowo carstream I zaczeły się schody.
5 wirusów do tego stopnia, że przywracałem fabryczne ustawienia. Napewno miałem ustawione opcje programisty, w AA widziałem fermate, na panelu radia też. Chyba sobie odpuszczę bo boję się ponownego resetu. Tak jak pisałem wcześniej miałem u siebie dźwięk bez obrazu.
żeby działało chyba musi być w AA nieznane źródła w ustawieniach AA, ale też włączone opcje programisty w aplikacji AAWireless
Wysłany: 2024-03-15, 11:50
Czajo napisał/a:
spróbuj wersji z githuba a nie przez jakieś lewe sklepy z apkami
Niestety nie mam obrazu. Włączyłem ustawienia programisty, dodałem nieznane źródła, Fermata pojawia się w AA i odtwarza tylko dźwięk. Tak się dzieje z YT jak również z moimi filmami które mam w telefonie.
Mam okazje za grosze odkupić wersje 5.0 czy są jakieś sensowne przesłanki aby przeskakiwać na ten model ?
Lub może jest coś na rynku lepszego innej firmy idąc już za tym tematem .
5.0 względem 4.0 ma dodaną obsługę AA bezprzewodowo. Jak korzystasz tylko z Iphone to nie warto.
Jesteś pewien że poza AA nic nie wnosi wersja 5.0 ?
Śmigam na tym ponad tydzień testując go .
Na pierwszy rzut oka działa o wiele wiele płynniej , mniejszy lag .
Nie znam się na specyfikacji , ale dużo wyżej oceniam wersje 5.0
P.s. AAWireless jest bogiem wśród tych urządzeń ? Pytam bo jak coś to zakręcę się w tym temacie i kupię .
Inaczej może zapytam w czym jest lepsze np od Carlinkit 4.0. , 5.0 ?
(Mam Iphona 13mini )
Ostatnio zmieniony przez Batatek 2024-03-16, 10:14, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum