Strona korzysta z plikow cookie w celu realizacji uslug zgodnie z Polityka prywatnosci.

Mozesz okreslic warunki przechowywania lub dostepu do cookie w Twojej przegladarce lub konfiguracji uslugi.

DACIA Klub Polska  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

 Ogłoszenie 
JEDNA SPRAWA = JEDEN TEMAT

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: laisar
2022-02-09, 18:53
Bezprzewodowe AppleCar/AndroidAuto - adapter MN/MediaDisplay
Autor Wiadomość
miet55 



Marka: Renault
Model: Captur
Silnik: 1,5DCI
Dołączył: 27 Maj 2022
Posty: 120
Skąd: Szubin
Wysłany: 2024-03-16, 13:39   

Jak na razie nie mam odpowiedzi od kolegi o niku Czajo, więc spytam pozostałych tu użytkowników MNE3, czy przypadkiem za to, że nie wyświetla mi obrazu jest odpowiedzialny jakiś parametr.w ustawieniach MICOM? Dodam, że analogicznie po włożeniu pena też mi nie wyświetla filmów.
 
Dymek 



Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor
Pomógł: 106 razy
Dołączył: 01 Cze 2017
Posty: 3680
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2024-03-16, 15:00   

Jeśli o mnie chodzi to ostatnią rzeczą jaka jest mi potrzebna w samochodzie, jest wyświetlanie jakichś filmów... Czysta abstrakcja... nie wiem do czego to używacie. Jednak Fermatę miałem wgraną na próbę kiedy zacząłem przygodę z AA i wtedy w ramach testu miałem odbiór stacji TV. Odinstalowałem śmiecia i więcej nie włączałem. Oglądania czegoś z pendrive nigdy nie próbowałem i nie zamierzam 🙃
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2024-03-16, 15:07, w całości zmieniany 2 razy  
 
miet55 



Marka: Renault
Model: Captur
Silnik: 1,5DCI
Dołączył: 27 Maj 2022
Posty: 120
Skąd: Szubin
Wysłany: 2024-03-16, 16:01   

Dymek napisał/a:
Jednak Fermatę miałem wgraną na próbę kiedy zacząłem przygodę z AA i wtedy w ramach testu miałem odbiór stacji TV.

No właśnie, próby.... Skuszony jakimś tam wpisem postanowiłem przetestować. Nie wiem czy bym używał, czy nie, może oczekując na postoju za kimś... Skoro jednak piszesz, że testowałeś to powiedz czy był obraz TV i skąd link do wklejenia. Próbowałem przed chwilą na telefonie jednak coś robię nie tak.
 
cinek 
Zielony listek


Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 MPI
Dołączył: 11 Sie 2019
Posty: 7
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2024-04-15, 15:43   

Cześć, czy jest możliwość rozbudować MediaNav 1 (Dacia 2014) o jakieś urządzenie aby mieć CarPlay w nawigacji. Telefon iPhone.
 
miet55 



Marka: Renault
Model: Captur
Silnik: 1,5DCI
Dołączył: 27 Maj 2022
Posty: 120
Skąd: Szubin
Wysłany: 2024-04-15, 20:58   

Ja wymieniłem 1 na 3. Kosztowało mnie to 200zł. MNE3 kupiłem za 600 a swoją 1 sprzedałem za 400 :)
 
kam_p 


Marka: Dacia
Model: Jogger
Silnik: 1.0
Rocznik: 2023
Dołączył: 23 Kwi 2024
Posty: 13
Skąd: Powiat tarnogórski
Wysłany: 2024-05-28, 10:39   

Panie i Panowie ja zakupiłem dokładnie to https://pl.aliexpress.com/item/1005006789533592.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.5.21ef1c24CNEtPs&gatewayAdapt=glo2pol

Mapy googla i spotify działają tak samo jak po kablu. Wszystko wygląda tam samo. Nawet udało mi się to odpalić na starym telefonie Sony z Androidem 9 tylko musiałem te opcje zaawansowane włączyć. Nie wiem czy jest sens przepłacać. Mam Dacię z czerwca 2023.
 
Dymek 



Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor
Pomógł: 106 razy
Dołączył: 01 Cze 2017
Posty: 3680
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2024-05-28, 13:46   

kam_p napisał/a:
Nie wiem czy jest sens przepłacać...
Oczywiście, można testować- urządzeń tego typu jest coraz więcej i są coraz tańsze. Problem z takimi "nieznanymi" adapterami z Ali jest tylko jeden- ważne żeby chciały działać nadal dobrze w dłuższym okresie czasu, np. po pół roku i dłużej. Choćby podążały za zmianami, jakie niosą kolejne wersje Androida Auto, na naszych smartfonach. Czyli kwestia aktualizacji, poprawek firmware, czy softu obsługującego.
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2024-05-28, 13:47, w całości zmieniany 1 raz  
 
kam_p 


Marka: Dacia
Model: Jogger
Silnik: 1.0
Rocznik: 2023
Dołączył: 23 Kwi 2024
Posty: 13
Skąd: Powiat tarnogórski
Wysłany: 2024-05-31, 19:52   

No tak jak napisałem na moim starym telefonie z Androidem 9 działa. Choć dziś miałem problem z połączeniem z telefonem i musiałem wszystko wyłączyć, później wpiąć urządzenie i dopiero na samym końcu włączyć wifi w telefonie i się połączyć. Zobaczymy jak to będzie po pewnym czasie.
 
Dymek 



Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor
Pomógł: 106 razy
Dołączył: 01 Cze 2017
Posty: 3680
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2024-06-12, 11:29   

Może ktoś akurat planuje zakup- chwilowo AAWireless w firmowym sklepie z 15% zniżką na Dzień ojca kosztuje ok. 263 zł ;-)
KLIK
 
kam_p 


Marka: Dacia
Model: Jogger
Silnik: 1.0
Rocznik: 2023
Dołączył: 23 Kwi 2024
Posty: 13
Skąd: Powiat tarnogórski
Wysłany: 2024-06-15, 19:57   

zmieniłem telefon i te moje cudo przestało działać. Jeszcze tego nie rozpracowałem...
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template FISubSilver v 0.3 modified by Nasedo. Done by Forum Wielotematyczne