Tak, będę takie montował.
Podobno jedną trzeba trochę skrócić - info z opisów.
Wyślę zdjęcia jak to wygląda.
Czekam z niecierpliwością.
Kacper_Potocki napisał/a:
PS. Relingi w Duster3 i Bigster są te same, różnią się tylko kolorem, ale wszystko jest to samo wraz z podstawami.
Dzięki.
Wczoraj chciałem sprawdzić jak długo Bigster w hybrydzie buja się do Vmax. O dziwo buja się szybciej niż się spodziewałem. W czasie rozpędzania 2 razy skrzynia się zastanowiła... , ale może dlatego tak, że miałem "kickdowna" wciśniętego. Ogólnie 176km/h zrobiło się szybciej niż się spodziewałem i oczekiwałem. Przy tej cyfrze odpuściłem eksperymenty. Huczało jak w Puchaczu w korkociągu.
Jak zachowywał się silnik powyżej 130 km ?
Pracowała na normalnych obrotach w trybie doładowywania, czy wkręcał się wyżej?
Jaki masz już przebieg?
Generalnie to wcisnąłem pedał w podłogę od 50km/h. Silnik wkręcał się na obroty. Nie patrzyłem na rozdział energii. Sam eksperyment trwał bardzo krótko.
Czy ktoś coś słyszał, czytał, widział o Bigsterze z silnikiem diesla? Przyznaję, że ja nie, wszak diesel jest nieekologiczny, niezdrowy i "be". Ale w instrukcji Bigstera trafiłem na rozdział "CECHY SZCZEGÓLNE WERSJI Z SILNIKIEM WYSOKOPRĘŻNYM"
... i zasiało mi się ziarenko zdziwienia, niedowierzania i nadziei jednocześnie.
Czy ktoś coś słyszał, czytał, widział o Bigsterze z silnikiem diesla?
Tak samo pytałem, dlaczego nie ma wersji LPG w GB.
Wszytko zależy od krajowego dystrybutora.
Czyli wersją z silnikiem wysokoprężnym, będzie tam, gdzie go zamówi dystrybutor
_________________ Pozdrawiam
Marcin
Ostatnio zmieniony przez Killer King 2025-07-09, 18:39, w całości zmieniany 1 raz
Wyskoczył mi wczoraj komunikat "Skontroluj układ wtryskowy benzyny", sytuację opisałem pod tym tematem: https://www.daciaklub.pl/...1852713#1852713 - czy ktoś ma pojęcie co to może być?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum