Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 120 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 4140 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2026-03-10, 19:05 Nowa DACIA STRIKER
No i stało się- Dacia Striker, roboczo nazywana wcześniej C-Neo została zaprezentowana oficjalnie. Jest już na stronie Dacii: KLIK
Fizyczna premiera- czerwiec 2026. Dostępność- z początkiem roku 2027.
I cóż Wy na to?
Striker!.jpg
Plik ściągnięto 90 raz(y) 90,46 KB
Striker.jpg
Plik ściągnięto 24 raz(y) 118,87 KB
Striker0.jpg
Plik ściągnięto 16 raz(y) 144,58 KB
Striker1.jpg
Plik ściągnięto 19 raz(y) 130,07 KB
Striker2.jpg
Plik ściągnięto 20 raz(y) 213,04 KB
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2026-03-10, 19:26, w całości zmieniany 3 razy
A ja doceniam auta z większym prześwitem. Jeżdżąc głównie po dużym mieście myślę, ze po tygodniu porysowałbym lub nawet naderwał zderzak na krawężniku, lub wjedzie do garażu. Co rewitalizacja,/remont ulicy osiedla to krawężniki wyższe - nie wiem kto to projektuje. Mnie ta nowa Dacia się bardzo podoba mimo ze wole kanciaki - jak mój Bigster . Striker przypomina mi koncept Audi Allroad A6 albo Subaru Outback, czyli duze rodzinne kombi o charakterystyce uterenowionej. Jeżeli będzie tylko 4x4 to super!
_________________ Były: Polonez Atu plus 1,6 gsi, Skoda Felicja HB 1,3 glx, fiat uno 0,9....
Marka: Citoren
Model: Berlingo
Silnik: 1.6 VTI
Rocznik: 2011
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 36 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Posty: 4285 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2026-03-12, 14:04
Ciekawe jaka jest szerokość pojazdu, czy tak wąski jak pozostałe dacie na tej platformie CMF-B ? Nowy Duster ma ok. 1,81 m, a Bigster 1,812 m. Na filmie widac jakby szerzej niz pozostałe modele. Mam nadzieje, że nie bedzie kolejny jamnik ?;-)
Ostatnio zmieniony przez mekintosz 2026-03-12, 14:07, w całości zmieniany 1 raz
Ciekawe jaka jest szerokość pojazdu, czy tak wąski jak pozostałe dacie na tej platformie CMF-B ? Nowy Duster ma ok. 1,81 m, a Bigster 1,812 m. Na filmie widac jakby szerzej niz pozostałe modele. Mam nadzieje, że nie bedzie kolejny jamnik ?;-)
I to jest bardzo dobre pytanie, bo już od dawna wiadomo, że Dacia potrafi robić długie samochody, ale jeszcze nie wiadomo, czy potrafi zaprojektować naprawdę przestronne auto. I nie mam na myśli szerokości na zewnątrz, bo Duster -- głównie przez te fajkowe poszerzenia -- pod tym względem kompleksów mieć nie musi.
Przecież to generyczny samochód, jak wszystkie teraz (czy pięć centymetrów węższy czy szerszy, przecież to nie ma znaczenia).
Ma i to duże, za dwa trzy centymetry w Bisterze bym się nie obraził ale 5 cm zdyskwalifikowałoby to auto. Miejsca parkingowe w "nowym budownictwie" to porażka. Przytulam sie do filara z jednej strony na dosłownie 2-3 cm i ledwo wychodzę z drugiej strony. Zona jak parkuje i obok sąsiada auto stoi to wpierw trzy zdrowaśki odmawia .
_________________ Były: Polonez Atu plus 1,6 gsi, Skoda Felicja HB 1,3 glx, fiat uno 0,9....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum