Na razie leżą i się kurzą , może w tym tygodniu będzie czas. Rozbiłem inny samochód i aktualnie kończę go klepać. Na szczęście to była omega za 3 tyś więc naprawa odbywa się bez części zamiennych
Ostatnio zmieniony przez Fruxo 2022-02-14, 13:16, w całości zmieniany 1 raz
Czy nie pasują mechanicznie - rozstaw prowadnic etc jest inny ?
Czy może jeszcze inne są połączenia elektryczne do airbag, czujnika zapięcia pasów, czujnika zajętości siedzenia ?
Na razie leżą i się kurzą , może w tym tygodniu będzie czas. Rozbiłem inny samochód i aktualnie kończę go klepać. Na szczęście to była omega za 3 tyś więc naprawa odbywa się bez części zamiennych
Jak tam z wymianą foteli idzie ? Poszedł temat coś do przodu ? ;)
Wszystko pasuje ale mnie dziś dopadły gówniane wtyczki, przy szarpnięciu wypadają z nich kable a szkoda bo ładnie wszystko polutowałem już na gotowo. Jutro to zepnę zwykła kostką.
Jeżeli chodzi o air bag trzeba połączyć przewody z napięciem , kolejność bez znaczenia ikonka air baga ładnie gaśnie.
276050981_1140869206751670_6690913856238294687_n.jpg jedynka po prawej
Wszystko pasuje co ciekawe kanapa z 2 jest jakaś biedna , siedzisko krutsze oparcie niższe a najlepsze że kanapa jest 10 cm węższa. W jedynce kanapa dotyka do drzwi a w 2 jest szapara 5cm.
Siedzi się jak na slotku kiedy w jedynce z tyłu było lepiej niż z przodu
Ostatnio zmieniony przez Fruxo 2022-03-29, 19:12, w całości zmieniany 1 raz
Super modyfikacja wyszła ! Gratuluje - mi się bardzo podoba i na pewno wygodnie się siedzi, oparcie na dlugie nogi ( jak u mnie ) to duży plus i trzymanie po bokach
Czy fotele z innych dacii np Sandero 2 będą w takim razie pasować do DD1?
Nie.
Podbijam pytanie , gościo nie zaprzeczył i nie podał szczegółów co nie pasuje.
Ktoś może potwierdzić lub zaprzeczyć , że fotele przednie z Sandero 2 lub Logan 2 nie pasują do DD1?
Tu widać, że dla Logan 1 można założyć fotele z Logan 2 bez problemu, więc jeśli np z DD1 są zamienne fotele z DL1 lub DS1 to będą pasowały fotele z DL2 do DD1.
Tym bardziej zastanawia mnie czy to nie trolling w wykonaniu michauek22
Ostatnio zmieniony przez corrado 2023-02-01, 15:49, w całości zmieniany 1 raz
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 113 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3788 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2023-02-01, 18:14
Kluczowy jest rozstaw prowadnic- zmierz, to porównamy z DS2.
Zwróć też uwagę, że na zdjęciu jest Renault a one różniły się od Dacii. Choćby sposobem regulacji wysokości fotela.
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2023-02-01, 18:14, w całości zmieniany 1 raz
jedź do salonu albo obejrzeć fotele z suwmiarką i się dowiesz.
Według mnie to one pasują tylko są niżej zawieszone bo mam sandero 2 i dustera 1.
Te z sandero 2 to jest identiko co było w dusterze 1 po lifcie (a one przecież pasują)
Dzięki Fruxo, czyli pasują skoro są identyko z DD1 po lifcie. A jeszcze powiedz jak wrażenia, czy jest bardziej wygodnie na tych fotelach kierowcy w porównani z fotelem z DD1 ? zarowno z Sandero2 jak i np z DD2 powinny być wygodniejsze i chyba bardziej sztywne z dluzszym siedziskiem miedzy innymi ?
Model jako konstrukcja jest ten sam. Kwestia tylko czy rozstaw szyn identyczny ale na oko jest.
Foteli trzeba szukać po ogłoszeniach z rozbitkami bo te allegro zawyża ceny 2-3 handlarzy.
Jak obeswuje fotele na allegro od 2018 cały czas te same ogłoszenia są wystawiane tylko w wyższych cena. Kiedyś skóra z podgrzewaniem kosztowała do 1000 zł a teraz podejrzewam że za 1500 się nie kupi. Ja znalazłem gościa co robił wyścigówkę do tego duster rally to mi za 800 zł nowe sprzedał.
te ogłoszenie wisi od 2 lat a wtedy było po 1200
https://allegro.pl/oferta/dacia-duster-lift-13-fotel-fotele-komplet-foteli-10666057702
nie oszukujmy się nikt nie trzyma foteli nawet tygodnia bo zabierają miejsce.
Ostatnio zmieniony przez Fruxo 2023-02-04, 15:01, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum