byłem dzisiaj w salonie Dacii i poinformowano mnie , że od dzisiaj wszystkie modele podrożały o 2000 zł tańsze modele i trochę mniej droższe.
Poinformowano o zmianie poprzez telekonferencję bez jakiejkolwiek wcześniejszej zapowiedzi.
byłem dzisiaj w salonie Dacii i poinformowano mnie , że od dzisiaj wszystkie modele podrożały o 2000 zł tańsze modele i trochę mniej droższe.
Poinformowano o zmianie poprzez telekonferencję bez jakiejkolwiek wcześniejszej zapowiedzi.
Przygotowanie do nowego silnika?
Nowy będzie w tej samej co stary (od teraz) a na stary dadzą 2000 rabatu...
Ostatnio zmieniony przez pikodat 2019-07-03, 20:53, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Fiat
Model: Panda
Silnik: 1.1 MPI
Rocznik: 2008
Wysłany: 2019-07-07, 14:17
W słowackim konfiguratorze Lodgy jest już nowy silnik TCe 100 i szykuje się podwyżka około 3500zł wersji z podstawowym silnikiem. Dotychczas ceny na Słowacji były porównywalne do naszych a nawet trochę niższe.
Marka: Dacia
Model: Sandero III Stepway
Silnik: 1.0 TCe LPG
Rocznik: 2021
Wersja: Comfort Pomógł: 1 raz Dołączył: 22 Wrz 2007 Posty: 350 Skąd: Częstochowa, Polska
Wysłany: 2019-07-18, 05:06
Na stronie Dacii pojawił się nowy cennik (według stopki obowiązuje od 08.07.2019 r.) na gamę modelową 2020.
Zmiany:
- zniknęła wersja Access,
- zniknął 1.6 SCe zarówno benzyna, jak i LPG,
- najtańszą wersją został 1.3 TCe 130 Essential za 54 400 zł,
- jest napęd 4x4 dla 1.3 TCe.
Zanim zaczną się lamenty i biadolenia: to oczywiście tylko stan tymczasowy - np na belgijskiej stronie Dacii są już wstępne ceny Access TCe100 i z dużą dozą prawdopodobieństwa można przypuszczać, że u nas zostanie zachowana cena poniżej 40 kzł.
Nic nie musieli ujmować, bo praktycznie nikt tej wersji i tak nie kupuje, skoro klimy nawet nie da się dokupić. Access jest tylko po to, żeby dziennikarze pisali w artykułach, od jak niskiej ceny można kupić Dustera, a nie po to, żeby bezpośrednio na nim zarabiać.
Jeżeli będą chcieli zachować cenę, to nie ma powodu, żeby cokolwiek ujmowali, bo ona ma niewiele wspólnego z kosztami produkcji, za to najwięcej z pozycjonowaniem i innymi marketingowymi voo-doo...
Poza tym koszty produkcji 1.0 TCe i 1.6 SCe są zapewne bardzo zbliżone, bo technologicznie nie różnią się aż tak bardzo, żeby przy produkcji masowej miało to jakieś znaczenie. Ba, nowy silnik może być nawet tańszy, przecież po to właśnie powstał.
Jak spojrzymy na nowy cennik to kogoś z Renault Polska powaliło. Za Dustera Prestige z MY 2019 z silnikiem Tce 130 67100, Tce 150 69600 a rocznik MY 2020 Tce 130 64900 a Tce 150 67400, niezły chwyt marketingowy. TYlko biec do salonu i wykupywać MY2019
Ostatnio zmieniony przez marcinch 2019-07-26, 06:46, w całości zmieniany 1 raz
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 117 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3954 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-07-26, 09:49
Coś grzebią... Z konfiguratorów zniknęły wczoraj wszystkie wersje Sandero i Loganów poniżej wersji Laureate (z silnikiem Tce90). Tym samym nie widać w ofercie silnika SCe75 a najtańszy Logan jest droższy od najtańszej wersji Dustera czy Lodgy.
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2019-07-26, 09:50, w całości zmieniany 1 raz
No pewno wczoraj sprawdzałem na niemieckiej stronie daci wersję open tce 100 do tego klima i ewentualne lpg wyszło tak z przeliczenia z euro na zł lekko 61 tys to jest cena z dupy za to można miec już wybór i pewność czego 3 cylindrowy silnik do sporego auta nie daje.
_________________ Martwią się bogacze, gdzie pochować swoje dacze:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum