Nie zdarzyło mi się wcześniej, aby wszystkie pliki rar z pakietem Europa były uszkodzone. Poszukałem na kilku forach linków oraz magnet, skorzystałem również z linku na FB
Każdy plik rar z 2024 i 2023 był uszkodzony, wybrakowany, przy rozpakowaniu pojawiały się rozmaite błędy
Najpewniej właśnie to jest przyczyną że MN nie widzi nowych map. Plik po rozpakowaniu jest niekompletny
Pozostaje pogodzić się z wersją z 2021 i uzbroić się w cierpliwość aż pojawiają się nowe nieuszkodzone pliki rar
Już wszystko ok, szczególne podziękowania dla kolegi Dymka
Wgrałem jeszcze raz mapy, tym razem przy rozpakowaniu archiwum nie wyskoczyły, żadne błedy a więc i pliki wewnątrz były ok, plik licencyjny też profilaktycznie dorzuciłem i wszystko znów działa jak należy
Od razu robię kopię bezpieczeństwa z ostatnią działającą aktualizacją, aby w przyszłości móc wrócić do 2024 a nie do 2019.
Witam serdecznie i proszę o pomoc w ponownym zainstalowaniu map na Toolbox’a.
Przeprowadziłem próbę pierwszej instalacji ale navi wydała komunikat że w USB jest pusto, nie ma plików.
Wróciłem na komputer i sprawdziłem i coś jest = NaviSync.
Pomyślałem że usunę i rozpocznę ten proces jeszcze raz od poczatku. I tak zrobiłem ale już przy drugiej próbie pobrania map przez Toolbox’a nie można bo już było wykonane.
Wie ktoś jak skontaktować się z Dacia Naviextras aby mi umożliwili to wykonać, odzyskując mapy. Bo przeżywam te poniesione koszty? Ulga 25% a płatność 96,75 € = 412,46 zł.
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 117 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3980 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2025-05-22, 08:12
Killer napisał/a:
Pomyślałem że usunę i rozpocznę ten proces jeszcze raz od poczatku. I tak zrobiłem ale już przy drugiej próbie pobrania map przez Toolbox’a nie można bo już było wykonane.
A jak to konkretnie zrobiłeś? Powinieneś wyczyścić pendrive, ponownie zrobić na nim "odcisk" danych z MN, wrócić na Toolboxa a ten powinien mieć już w pamięci mapy, które zostały kupione i umożliwić ich ponowny zapis na pendrive.
Mapy, które zostały legalnie kupione, powinny być już na stałe dostępne i można z nich korzystać wielokrotnie. Tak samo jak zawsze z użyciem Toolbox można ponownie, dowolną ilość razy wgrać mapy, które były wgrane fabrycznie.
Poza tym, będąc tak zdesperowanym i płacąc tyle kasy za mapy (niestety zwykle nienajnowsze) za pośrednictwem Naviextras, należy w pierwszej kolejności zrobić sobie od razu kopię całej zawartości pendrive z pobranymi mapami zanim wsadzimy nośnik do MediaNav.
To są podstawy bezpieczeństwa, MN zmienia zapis na pendrive nawet gdy aktualizacja nie dojdzie do skutku.
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2025-05-22, 08:25, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum