Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 115 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3839 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2022-01-27, 12:48
Knutsen napisał/a:
Myślałem, że jest czarna jak listwy na drzwiach
Płetwy są czarne z połyskiem. Jak nam to odpowiada, to odpada lakierowanie. Przecież standardowy bat też jest czarny a mając relingi mamy już na dachu czarne elementy.
Ale ja bym zawsze zostawił bat zamiast płetwy- fizyki nie oszukasz.
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2022-01-27, 12:54, w całości zmieniany 3 razy
Model: DUSTER
Silnik: 1.0 TCe
Rocznik: 2022
Wersja: Prestige
Wysłany: 2022-01-27, 14:35
Chyba jednak zostanę przy standardowej, nie jest na tyle brzydka żeby ograniczać się do mniejszego zasięgu płetwy. Dodatkowo dzwoniąc do ASO mieli sprawdzić czy w ogóle da się zamienić anteny kiedy jest nawigacja...
_________________ Czasem tak bywa, pies się topi, a łańcuch pływa.
Chyba jednak zostanę przy standardowej, nie jest na tyle brzydka żeby ograniczać się do mniejszego zasięgu płetwy. Dodatkowo dzwoniąc do ASO mieli sprawdzić czy w ogóle da się zamienić anteny kiedy jest nawigacja...
Zamówiłem Stepwaya właśnie z MediaNav + płetwa.
Sprzedawca nie nic nie wspominał że nie można zrobić takiego połączenia.
Nie dramatyzowałbym z tym zasięgiem. Nie za bardzo mam porównanie bo wziąłem od razu rekina, ale mam więcej stacji radiowych niż w starym aucie, nie mam żadnych problemów z gubieniem stacji. Raz w trasie przerywało mi jedno radio w DAB.
Wg mnie da się normalnie używać. Pewno to też kwestia gdzie się mieszka.
Kolor czarny bardzo fajnie pasuje do białego auta (razem z czarnymi relingami i bokami w stepway) - dlatego nic nie lakierowałem.
Na razie zostanę przy fabrycznej. Jak coś podjadę na serwis.
Rekina wziąłem bo nie wystaje ponad relingi, a bagażnika belek używać zamierzam.
Co do utrudnionego odbioru - nie pamiętam kiedy ostatnio radia z eteru słuchałem: jeśli już to przez internet, do tego tidal, audiobooki, etc.
Model: DUSTER
Silnik: 1.0 TCe
Rocznik: 2022
Wersja: Prestige
Wysłany: 2022-01-28, 11:32
To prawda, że zwykłego radia już praktycznie się nie słucha też głównie leci tidal lub audiobooki. Zobaczymy. Najpierw muszę zobaczyć na żywo tą swoją furę :D
_________________ Czasem tak bywa, pies się topi, a łańcuch pływa.
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 115 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3839 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2024-07-30, 07:52
Marcyś napisał/a:
Dokładnie sam bat ale i tak jest lepszy odbiór
No to dla wyjaśnienia- to nie jest jednak to samo, bo u mnie całość jest zupełnie inna- ta nowsza antena ma wzmacniacz w stopce, więc bat jest bez regulacji nachylenia.
Czy ktoś spotkał się z krótszą (do 15cm) wkręcaną końcówką anteny (fabryczna nie mieści się w bramie garażu), która wizualnie by do gniazda w Dacia Jogger? Tam jest przekrój prostokątny. Dziękuję.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum