Marka: Dacia / Renault
Model: Duster / Captur
Silnik: 1.0Eco-G / 1.2tce
Rocznik: 2021 / 2014 Pomógł: 10 razy Dołączył: 10 Mar 2010 Posty: 1262 Skąd: Kępno
Wysłany: 2024-09-19, 10:06
A jaką mają cenę za roboczogodzinę ? To jest kluczowe.
Materiały możesz mieć swoje - ja tak wożę - kiedy robiłem zapasy, to poniżej 200zł kosztował mnie olej 4L gulf/shell 0w20 RN17FE + filtr + podkładka. W ASO po ile pamiętam olej kasują ok 350-400zł filtr 100% więcej niż na popularnym portalu (przed przeglądaem prosiłem o kalkulację ASO).
Na 90tyś miałem jeszcze zmieniany filtr gazu lotny - ASO 55zł, dostępny za 35zł, Płyn hamulcowy ASO 114zł, dostępny za 55zł, Filtr kabinowy ASO ok 85zł, dostępny za 40-45zł - wszystko oryginały OEM Renault.
Różnice są tak duże że ja jednak nie chcę dopłacać za komfort pozostawiania wszystkiego w gestii ASO.
Natomiast cena roboczogodziny - ASO Długołęka 375+vat, ASO Kalisz 290+vat. Więc różnica wg mnie bardzo duża.
To jest trzeci przegląd gwarancyjny w planie serwisowym, cena jest za dodatkowa wymianę oleju, dwa lata temu za dodatkowa wymianę oleju płaciłem 450 zł, wiec cena wzrosła ponad dwukrotnie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum