Marka: Dacia
Model: była Lodgy/jest Jogger
Silnik: 1.6 Sce/1.0 Eco-G
Rocznik: 2016/2023
Wersja: Extreme 7-os. Pomógł: 3 razy Dołączył: 04 Kwi 2017 Posty: 261 Skąd: LU
Wysłany: 2024-08-01, 10:01
A mi nic nie świeci (w Lodgy i Loganie po reaktywacji przez obd - przycisk był całkowicie nieaktywny) na desce, a przycisk jest aktywny, po naciśnięciu zapala się czerwona lampka i komunikat o dezaktywacji. W sumie taki gadżet teraz :D
Update - Sandero 3 nie wyświetla żadnych komunikatów po wypięciu wtyczki przy akumulatorze, z posiadanych w rodzinie Dacii tylko Duster tak się zachowuje
Update - Sandero 3 nie wyświetla żadnych komunikatów po wypięciu wtyczki przy akumulatorze, z posiadanych w rodzinie Dacii tylko Duster tak się zachowuje
Marka: Dacia
Model: była Lodgy/jest Jogger
Silnik: 1.6 Sce/1.0 Eco-G
Rocznik: 2016/2023
Wersja: Extreme 7-os. Pomógł: 3 razy Dołączył: 04 Kwi 2017 Posty: 261 Skąd: LU
Wysłany: 2024-08-02, 11:22
Tak jak wcześniej pisałem, zakupiłem dedykowany kabelek - który to wpiąłem przy zamku maski. Kosztowało mnie to 54,99,- łącznie z przesyłką. Instalacja poniżej 3 minut.
Wysłany: 2024-09-29, 16:14 jakie urządzenie do wpięcia w złącze OBD2 do sandero
Witam,
proszę o podpowiedź jakie tanie złącze diagnostyczne warto kupić z łączem na Bluetooth do Sandero w celu samodzielnego odczytu błędów czy kasowania błędów przez użytkownika auta aby nie jeździć do serwisu za każdym razem?
Dziękuję, Marek
Mam iCar2. Z aplikacjami na srajfona odczytuje/ kasuje błędy ( tak wynika z opisu, bo u mnie na razie żadnych błędów nie było). Kasuje też wezwanie do serwisu na przegląd okresowy i inspekcję olejową.
Też mam Vgate iCar Pro -- ze srajfonem i Androidem działa wyśmienicie (w przypadku tego drugiego powinny wystarczać tańsze i prostsze urządzenia, tylko iOS woła o więcej).
podłączasz pod ELMa (zakładam, że masz wybrany profil auta), wybierasz kodowanie i obsługa ->serwis i konserwacja i tam masz opcje, ale teraz jak próbowałem zresetować u siebie to nie poszło a potem przy odpalaniu zegary mi się restartowały ze 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum