Marka: Dacia
Model: Duster II
Silnik: 1.6 LPG
Rocznik: 2014
Wersja: Laureate
Wysłany: 2014-04-09, 19:43 plamki na lakierze - dd
Witam serdecznie klubowicze.
Mam pewien problem a mianowicie miesiąc temu zakupiłem Daćke Duster odbierałem ją w salonie (w budynku) wydawało mi się wtedy że lakier mmmalina, daćka wypolerowana świeciła sie jak psu jaj...
I tak dziś wjechałem na myjnie, rachu cachu daćka czysta wziąłem szmatkę by lekko ją przetrzeć i tu szok!
Maska i błotniki ale tylko patrząc z góry pokryte plamkami ala żle wymieszany metalik (srebrne chmurki) lub coś w tym stylu.Najmniejsze mają pare mm najwieksza 3x3cm;/
Czy ktoś na forum miał z czymś takim do czynienia?
Z góry dzięki za wszelkie info.
Pozdrawiam Tom
Wysłany: 2014-04-09, 20:22
Dokładnie szarawo biało niebieskie plamy. Niewidoczne na słońcu jednakże wystarczy wjechać w miejsce zacienione i pojawiałą sie jak grzyby po deszczu. Jakaś masakra ...
Tak czy inaczej musze odwiedzić serwis, zauważyłem że coś się dzieje z kierunkowskazami jak daje kierunek w lewo gasną światła;/ Jednym słowem zaczynam przygodę z daćką:)
Jutro wstawię foty lakieru
Swego czasu umyłem Duster'a i wyszło mi kilka takich chmurek (koło bocznej szyby bagażnika). Jednakże po ponownej zmianie wody i umyciu znikło.
Więc nie wiem czy coś było w tym moim wiaderku wcześniej.
Ponownie nie przydarzyło mi się to
Ostatnio zmieniony przez Dominus 2014-04-09, 20:30, w całości zmieniany 1 raz
Model: Duster
Silnik: 1.5 DCI 4x4 Prestige Pomógł: 2 razy Dołączył: 24 Sie 2013 Posty: 726 Skąd: Wro
Wysłany: 2014-04-09, 20:50
tomek85 napisał/a:
Dokładnie szarawo biało niebieskie plamy. Niewidoczne na słońcu jednakże wystarczy wjechać w miejsce zacienione i pojawiałą sie jak grzyby po deszczu. Jakaś masakra ...
Tak czy inaczej musze odwiedzić serwis, zauważyłem że coś się dzieje z kierunkowskazami jak daje kierunek w lewo gasną światła;/ Jednym słowem zaczynam przygodę z daćką:)
to standard, w ASO zmienia Ci przelacznik zespolony po kierownicą
to standard, w ASO zmienia Ci przelacznik zespolony po kierownicą
Wysłany: 2014-04-16, 20:02
Dziś po odwiedzeniu serwisu stwierdzono:
- plamy na masce oraz błotnikach, jak dobrze zrozumiałem powstałe podczas transportu:)
dostałem numer tel mam się umówić na malowanko całego przodu. Poinformowano mnie również że dostane auto zastępcze.
- światło przód wyłączające się przy włączeniu kierunku lewego - serwis man zrobił wielkie oczy że pierwszy raz się z tym spotkali, wymieniony kierunek
-do tego wymieniona ranka radia media nav, od nowości lekko uszkodzona
Poczytawszy troszku forum stwierdziłem że zainwestuje w chlapacze oraz osłony błotników, zamontują po malowaniu bo trzeba kleić.
Wykupiłem dodatkowe 2 latka gwarancji dla mojej daćki:)
Tu niespodzianka jak nic się nie zepsuje podczas tych 2 lat całe 500E wraca z powrotem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum