Strona korzysta z plikow cookie w celu realizacji uslug zgodnie z Polityka prywatnosci.

Mozesz okreslic warunki przechowywania lub dostepu do cookie w Twojej przegladarce lub konfiguracji uslugi.

DACIA Klub Polska  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Ogłoszenie 
JEDNA SPRAWA = JEDEN TEMAT

Poprzedni temat :: Następny temat
Duster 3 - zmiany w car audio
Autor Wiadomość
Stereo 

Marka: Dacia
Model: Duster 3
Silnik: 1.0 LPG
Rocznik: 2024
Wysłany: 2024-09-19, 06:48   Duster 3 - zmiany w car audio

Czekam na odbiór swojego dustera, a do tego czasu chciałbym już ogarnąć sprzęt by auto grało od razu. Wiem, że fabrycznie to będzie syf :)
Odnotował już ktoś jakie poczyniono zmiany w porównaniu do poprzednika?
Sprawdzał jakie głośniki się mieszczą? Etc

Dymek 

Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor
Wysłany: 2024-09-19, 09:25   

Ilość Dusterów3 na naszym forum można chyba na razie policzyć na palcach jednej ręki, także nie liczyłbym na potok sprawdzonych informacji, pochodzących "z autopsji"...
Natomiast polecam śledzić na YouTube kanał niemieckiego serwisu, gdzie chyba najszybciej pojawiają się filmy z opisem ingerencji i poprawek audio każdego nowego modelu Dacii- TUTAJ
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2024-09-19, 09:29, w całości zmieniany 1 raz  

Stereo 

Wysłany: 2024-09-19, 09:50   

A dzięki, oglądam już :)

Ja mam odbiór pod koniec września, więc może sam będę przecierał szlaki.

jimi 
Zielony listek

Model: Duster
Silnik: 1.0 TCe
Wersja: Extreme
Wysłany: 2024-09-25, 08:04   

Dzień dobry.
Tak kilka słów o nagłośnieniu w DD3, której jestem na razie szczęśliwym użytkownikiem od dwóch miesięcy.
Dostepnej w dwóch wersjach:
podstawowej - radio, 4 głośniki 1 usb c
na bogato - system media Arkamys 3D, 6 głośników, 2 gniazda usb c
Wybrałem Extreme, więc z automatu mam audio w wersji bogatszej.
Jak w samochodzie który z założenia służy do taniego przemieszczania się z punktu A do B, system rzeczywiście nic nie urywa. Gra poprawnie, nie charczy, plastiki nawet przy dużej głośności nie trzeszczą, natomiast powiedzmy sobie szczerze - samochód, który staje się dość głośny ponad 120km/h, to nie jest sala koncertowa, czy audio room.

Radio w tej wersji jest dostępne tylko poprzez tablet Media Nav, a z tym jak dotąd miałem już kilka przygód:
- mimo otwarcia drzwi i załączenia silnika wyświetlacz nie załączył się
- w trakcie użytkowania 2 razy się zawiesił, nie reagował na dotyk
- raz nałożyły się dźwięki z różnych źródeł - jednocześnie grało radio, zestaw głośnomówiący oraz nawigacja
We wszystkich przypadkach pomogło zresetowanie tableta.

tomkasz 

Model: Jogger
Silnik: Hybrid 140
Wersja: Extreme 7-os.
Wysłany: 2024-09-25, 10:13   

Ten nowy "tablet" to chyba największa wada w nowym D3. Swoją droga on podobno jest na Android Auto. Miałem D2 i tam głośniki były dość słabe jak na mój (pewnie niewykształcony) słuch. Nawet audiobooki czy słuchowiska grały tak bez wyrazu, drętwo i płasko. W Joggerze jest zdecydowanie lepiej (układ 6 głosników z MediaNav). To znaczy mniej płasko, zdecydowanie więcej głębi i niuansów muzycznych można usłyszeć. A porównywał ktoś D2 6 głośnikowy do D3 6 głośnikowy?
Bo twój samochód jest za..bisty!

Stereo 

Wysłany: 2024-09-26, 15:40   

Smutna prawda jest taka, że nawet droższe samochody mają słabe audio w podstawie, a i w te sygnowane przez premium firmy bywają dość nędzne.
Imo minimum to podstawowe wytłumienie drzwi, zestawy odseparowane i 4 kanałowy wzmacniacz. Już minimum minimum to zrobić chociaż przód.
W dacii tania tapicerka to zaleta, bo łatwy demontaż. Boczki z tego co widziałem już nie są przyklejone mastyka na dole.

Z ekranem ciekawe czy to kwestia softu i załatwia to aspektami, czy trzeba będzie żyć z zawieszającym się systemem.

Stereo 

Wysłany: 2024-09-28, 15:51   

Ktoś sprawdzał jak z wolnymi przepustami pod kątem zasilania car audio?

paul7 

Model: NOWY DUSTER 3
Silnik: 1,0 ECO
Wersja: Extreme 5-os.
Wysłany: 2024-10-20, 17:57   

Dymek napisał/a:
Ilość Dusterów3 na naszym forum można chyba na razie policzyć na palcach jednej ręki, także nie liczyłbym na potok sprawdzonych informacji, pochodzących "z autopsji"...
Natomiast polecam śledzić na YouTube kanał niemieckiego serwisu, gdzie chyba najszybciej pojawiają się filmy z opisem ingerencji i poprawek audio każdego nowego modelu Dacii- TUTAJ

Też śledzę ten kanał, facet pięknie rozebrał tablet 10" i nawet prosto to się robi, tylko co można tam dodać. Jeśli chodzi o słupek , jest tam gniazdo z zasilaniem i zapłonem. Można je wykorzystać do podłączenia rejestratora.

Odpowiedz do tematu