Wysłany: 2014-10-07, 10:03 Zwrotnica przód w dusterze
witam,
Czy zwrotnica w Dusterze do 1.5dci z ABSem i tarczy hamulcowej na 280mm ma takie same wymiary we wszystkich wersjach silnikowych ?
Tak samo czy piasta będzie pasować ze wszystkich wersji silnikowych 1.5dci - taka sama ilość zębów tj bodajże 25 ?
Sama zwrotnica może być taka sama. Do innej tarczy z reguły stosuje się po prostu inne mocowanie zacisku hamulcowego. Piasty z reguły tez są takie same w samochodach z felgami o takim samym odsadzeniu. Najlepiej porównać numery w serwisówce. czy renault udostepnia dane serwisowe tak jak PSA?
Potwierdzam, przymierzyłem wczoraj "nową używkę" z 2011r z bodajże 110km wersji diesla i pasuje poza tym w piaście jest też 25 zębów a piasta jest taka sama we wszystkich silnikach. Różnią się zwrotnice w zależności od tarczy hamulcowej 269/280mm i w związku z tym wielkości jarzma i czy ma wkręcany czujnik ABS .
1. Jakim momentem dokręcamy piastę przedniego koła w dusterze ?
2. Zauważyłem że faktycznie mam dziurę w osłonie prawego przegubu zewnętrznego , czy ktoś wymieniał osłony bez zbijania zewnętrznego przegubu - a rozciągajac osłonę gumową i nakładając na przegub półosi ?
tak jak tu ale bez takich drogich "zabawek":
Przy okazji potwierdzam ogólnie panującą kiepską opinię o przeglądach w SKP = nie zauważył tego gościo na - przeglądzie rejestracyjnym a widziałem tą dziurę i smar - przed.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum