no tak tylko nowe. Dzisiaj podczas "macania" samochodu w salonie mówię do sprzedawcy że tam jest tyle rzeczy identyko jak u mnie, tylna wycieraczka, wlew paliwa, itp.. ..
No właśnie, z tym w tej chwili jest największy dylemat. 1.2 16V znany, trwały i w miarę bezawaryjny silnik, z kolei Tce kusi bo lepsze osiągi, mniejsze spalanie, ale prawie 5 koła dopłaty, poza tym ten irytujący S&S. . . .
Jutro będę miał jazdę próbną Tce, mam nadzieję że wtedy się wyjaśni. . .
Dzida, jak kupowałem Lodgy to miałem 3 silniki do wyboru: 1,6 MPI, 1,2 TCe oraz 1,5 DCI.
Wybrałem 1,6 MPI, bo wiedziałem, że nadaje się do LPG (dużo jeżdżę po mieście). Ponadto jest to stara i sprawdzona jednostka, używana w innych samochodach ze stajni Renault, no i nie do zdarcia. Mnie nie szkodzi mała moc silnika, ale na miasto zupełnie wystarcza. 2-3 razy mam dalekie wypady (urlop) i zdaje egzamin. Jest to auto do przemieszczania się od puntu A do puntu B, a nie na "wyścigi".
TCe jest fajne, ale nie nadaje się do LPG (bezpośredni wtrysk paliwa - droga i kłopotliwa instalacja LPG do danego silnika), natomiast DCI odpada już w przedbiegach, bo nadaje się raczej na długie trasy niż do miasta (filtr cząstek stałych).
_________________ Dacia nie gubi oleju, tylko tak znaczy swój teren.
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Przypomnę jeszcze o obowiązujących zasadach na forum
A dziękuję, dziękuję, zapoznałem się już dawno Przychodzę do Was ze znanego tutaj forum OCP, także zasady pisania na forum oraz ogólnie pojęta kultura forumowa jest mi dobrze znana.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum