Wysłany: 2015-08-13, 09:15 Błąd w komputerze związany z chłodzeniem ---TO
Wymieniłem termostat w Dusterze, bo za szybko się stary otwierał, przy około 80st C, a temperatura po otwarciu spadała do 77stC. Latem 2kreski nawet w upał w korku.
Po wymianie skasowałem błąd "---TO" w trybie diagnostycznym.
Niestety o ile termostat teraz dobrze dziala - mam cały czas 4 kreski, to ciągle komputer wykrywa błąd "---TO" pomożecie? Jaka może być przyczyna błędu?
czytałem poniższy POST, ale nadal nie wiem co może być przyczyną błędu:
Taki komunikat, wg Jackathenighta, oznacza przerwany obwód. Czyli chyba chodzi o przerwę w obwodzie czujnika temperatury...
Najlepiej byłoby, gdybyś umówił się z kimś, kto ma odpowiedni sprzęt i odczytał zapisane kody błędów. Bo coś się pewnie zapisało, skoro wywala usterkę na wyświetlaczu. Być może zagadka by się wyjaśniła...?
Ten błąd pojawia się tylko na zimnym silniku po wejściu w tryb diagnostyczny (i zostawał tam do zresetowania), co według dyskusji z przed kilku lat na forum jest normalne (w moim Sandero też się pojawiał, w Dusterze nie sprawdzałem).
Zrób test zresetuj błąd zagrzej silnik, wejdź w tryb diagnostyczny.
Innymi słowy - błędy czytaj przez OBD, a ten tryb diagnostyczny raczej wiele nie podpowie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum