Witam
Kupilem sandero laulerat 1.4 chciałem się zapytac jaka jest funkcja kontrolki pasów na tarczy zegara u mnie ona wogule nie pali czy powinna sygnalizowac nie zapiecie pasów sygnałem czy powinna sie palic.Proszę o pomoc miałem trochę problemów z odbiorem auta okazało się ze zamuwiony model nie ma poduszek powietrzych z boku a miał miec zauważłem to po dwuch dniach powinien miec napis airbag na fotelu a nie bylo i jeszcze mam dużą wade fabryczna lakieru tam gdzie jest zamek drzwi w slupku jak by malowame na brud nie wiem co teraz sprzedawca powiedzaiał w salonie że mogę wybrac sobie akcesoria do sandero.Nie wiem czy po takim czyms moge żadać wymiany auta.Jest to muj pierwszy nowy samochód a takie problemy .Juz jeżdzę nim autko jest super.Mam pecha chyba ,czy dobrać sobie akcesoria .Auto sprzedane niezgodnie z umowa kupna i wada fabryczna lakieru baaa
Co wy na to.ale witam w klubie wszystkich
Ostatnio zmieniony przez adriani7 2008-12-04, 11:21, w całości zmieniany 3 razy
Kontrolka zapięcia pasów fabrycznie nie działa w żadnej Daće - po prostu ta opcja w ogóle jeszcze nie weszła do produkcji.
Jeśli poduchy są na zamówieniu i fakturze, to nie ma o czym dyskutować - dostarczony towar jest z nimi niezgodny i sprawa kwalifikuje się do naprawy przez sprzedawcę. Tyle, że trzeba będzie pewnie czekać...
Ocenę potencjalnej wady lakieru powierzyłbym jakiemuś niezależnemu ekspertowi i dopiero potem negocjował ze sprzedawcą.
Żądaj takiego auta za jakie zapłaciłeś. Nie daj się łagodzić słodkim pierdzeniem sprzedawcy. On chce ci wcisnąć, odświerzacz, gąbkę do mycia auta i komplet wycieraczek, tylko żebyś zamknął gębę i siedział cicho.
Twardo negocjuj, jak niechcą zamienić auta na takie jak zamawiałeś, to żądaj rekompensaty pieniężnej, nie daj sobie wciskać żadnych pierduł ze sklepiku.
A ja na twoim miejscu, żądałbym wymiany tego elementu, który mówisz że został malowany, w końcu jeździsz tym autem dopiero dwa dni.
Eeee... jakieś to dziwne. Żądaj wymiany auta na takie jakie jest w umowie! To jakiś mały skandal. Jak potrzebujesz pomocy, to może skontaktuj się z jakimś urzędem ochrony konsumenta - jest takie coś. A poduszek to już się chyba nie da domontować - z tego co wiem, to tylko fabrycznie.
_________________ Dacia Logan 1.4 MPI 75 KM, wersja Access + poduszka pasażera
2007 - 2012, ok. 86 tys. km
To był naprawdę fajny wóz!
www.psur.pl - moja strona o podróżowaniu po Polsce
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum