Wysłany: 2016-02-07, 21:02 Alarm w fabrycznie nowych autach?
Witam,
Pytając w salonie o alarm w Dokkerze dostałem informację, że ma on Immobiliser i centralny zamek i w związku z tym nie stosuje się jeszcze dodatkowego alarmu. We wszystkich moich starych autach (Skody) miałem Immobiliser + centralny zamek + alarm. Dlaczego Dacia tak podchodzi do tego tematu? Oczywiście wiem, że dla ubezpieczyciela wystarczą tylko 2 zabezpieczenia, ale o jedno więcej w innych autach jest przecież standardem.
Marka: g..o wort
Model: Tourneo Grand Connect
Silnik: 1.5
Rocznik: 2016 Pomógł: 4 razy Dołączył: 15 Cze 2014 Posty: 1073 Skąd: okolice Krakowa
Wysłany: 2016-02-08, 14:18
Ircys napisał/a:
w innych autach jest przecież standardem.
Nie spotkałem auta w którym alarm jest standardem. Nie wykluczam że są takie, (nie przeglądałem wszystkich modeli na rynku) ale wszystkie które oglądałem miały alarm jako opcja; dodatkowo płatna.
Ostatnio zmieniony przez Lza 2016-02-08, 14:19, w całości zmieniany 1 raz
Swoja droga warto przypilnowac dealera, by zamontowal fabryczny alarm Daci. Ponoc niektorzy montuja jakies gorsze zamienniki bo tak jest taniej.
Wg mojej wiedzy dealerzy montują standardowo alarmy z oznaczeniami Renault (ja widziałem co najmniej 3 różne modele) zaś wg dokumentacji technicznej montowanych typów jest znacznie więcej.
Skąd masz taką informację ?
Nie tylko Dacia tak podchodzi do tematu - ostatnio byłem w salonie Suzuki i jest identycznie. Można dokupić oryginalny alarm montowany w Daćkach, który ASO instaluje u siebie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum