Marka: Reanult
Model: Trafic
Silnik: 2.0
Rocznik: 2021 Pomógł: 1 raz Dołączył: 12 Sie 2012 Posty: 384 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2016-12-10, 04:01 Najładniejsza Dacia
Który model Dacii uważacie za najładniejszy ? w sensie najbardziej zwracający uwagę ? tzn. nie chodzi mi o to że ludzie patrzą się z ciekawością że to"rumuńskie auto a jednak jeździ" ;) ale za którym można się obejrzeć jak powiedzmy za ładną dziewczyną ;) ?
a jeśli nie Dacia to które z popularnych aut uważacie za wyjątkowo ładne ? (mówiąc o popularnych mam na myśli że nie Porsche, Ferrari czy innych Maybach)
Dacia w takiej kolejności:
1. Dokker.
2. Duster.
3. Sandero.
Pozostałem marki:
1. Volvo V40 (pomijam niesamowite S90 czy XC90, bo drogie).
2. Mazda 3 (choć ładnych Mazd jest akurat więcej).
3. Zawsze obejrzę się za Fiatem 500 z ładną felgą.
Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.5 110 hp
Rocznik: 2013
Wersja: Prestige 7 os. Pomógł: 57 razy Dołączył: 15 Wrz 2013 Posty: 2951 Skąd: Romilly sur Seine/Siemianowice Sl.
Wysłany: 2016-12-10, 07:18
Najfajniejszy chyba Duster, Sandero . Lodgy straszna o ile z porzodu i tylu wyglada ok, to z boku ja plyta kartonowo-gipsowa. Logan nie rzuca sie w oczy wcale.
Ostatnio zmieniony przez Marek1603 2016-12-10, 14:25, w całości zmieniany 2 razy
Sandero Stepway gdyby miało 4WD to myślę że zdeklasowało by Dustera w rankingach sprzedaży ... ale że jest tańsze to i pewnie w 3 edycji 4WD mieć nie będzie ... nad czym osobiście ubolewam . oczywiście to moje prywatne zdanie.
Ostatnio zmieniony przez kakus 2016-12-10, 13:17, w całości zmieniany 1 raz
1- Duster (za wyjątkiem wersji za 39 900 ) przynajmniej nie przypomina bezpłciowych obłych - modnych obecnie aut typu suv.
2 - Sandero Stepway
3 - Dokker Stepway (jak ktoś lubi/potrzebuje blaszankę)
Ostatnio zmieniony przez Marek1603 2016-12-11, 19:56, w całości zmieniany 1 raz
Marka: DUSTER I 1,5 dCi 90KM
Model: TESLA model 3 LR
Silnik: 440 KM
Rocznik: 2021, 2022 Pomógł: 5 razy Dołączył: 24 Gru 2011 Posty: 549 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 2016-12-12, 23:27
1. Duster
2. Sandero Stepway
3. Dokker Stepway
_________________ Tesla 3 LR 82 kWh 4x4 440 KM 2022r. - 14,0 kWh/100 km
Renault ZOE II 52 kWh 2020r. - 13,0 kWh/100 km
A mnie lodgy z boku się podoba. Sandero (zwłaszcza Stepway) wygląda bardzo interesująco jak na samochód tego segmentu (i tej półki cenowej!), logan jest jednak znacznie od niego nudniejszy. Nowy MCV to bezpłciowy kombiak, duster jest po prostu brzydki (co nie zmienia faktu, że to fajny samochód). Dokker wygląda dokładnie jak dostawczaki z jego segmentu. Ale dostawczaki generalnie są takie same wszystkie.
Najładniejsza Dacia to zdecydowanie nowe Sandero Stepway. Sąsiedzi mają taką w niebieskim metalicu i wygląda to autko przepięknie. Na drugim biegunie natomiast stoi Lodgy - dla mnie ta buda pod względem brzydoty jest na równi z Multiplą
Marka: Kia
Model: Sportage
Silnik: 1.7 crdi 115 KM
Rocznik: 2014 Pomógł: 8 razy Dołączył: 27 Paź 2013 Posty: 3019 Skąd: Poznań
Wysłany: 2017-02-12, 16:34
Kubuch napisał/a:
Najładniejsza Dacia to zdecydowanie nowe Sandero Stepway. Sąsiedzi mają taką w niebieskim metalicu i wygląda to autko przepięknie. Na drugim biegunie natomiast stoi Lodgy - dla mnie ta buda pod względem brzydoty jest na równi z Multiplą
Zgadzam się w 100%.
A ten niebieski lakier na Stepway'u był (4 lata temu gdy wszedł Stepway II) głównym powodem dla którego w ogóle zainteresowałem się Dacią.
Potem po roku nieudanych prób kupienia jednak Kii Soul (bo była od Stepwaya dużo mocniejsza i niewiele droższa) skusiłem się na nowego Dustera po FL, mimo że tak ładnego lakieru do wyboru nie było.
W ogóle wkurza mnie wybór lakierów - co chcę jakieś auto kupić, to akurat lakieru w tym stylu, żywego i ładnego, nie ma w ofercie.
Już chyba 4 nowy samochód który zamawiam, tak ma.
To już Maluch miał ładniejsze kolory - niegdyś w wersji Happy End żona kupiła dwa: jeden w ostrej czerwieni, drugi ostry żółty.
Nie bardzo rozumiem, dlaczego poważni producenci nie dają wyboru ładnego lakieru, praktycznie do wyboru są same ciemnie kupy.
Ostatnio zmieniony przez Cav 2017-02-12, 16:35, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum