Marka: Dacia, Fiat
Model: Sandero, Tipo
Silnik: 1.4 MPI, 1.4 16V
Rocznik: 2008, 2016
Wersja: Laureate 5 os. Pomógł: 66 razy Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 3233 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-12-14, 06:48 Taksiarze w Daćkach z Łodzi
Czy jakiś taksiarz z Łodzi tutaj na forum zagląda ?
Dzisiaj rano o 5.30 widziałem taksówkę MCV na rondzie Inwalidów oraz przez Niciarnianą na światłach.
A przedwczoraj widziałem taksiarza w Sandero.
Co ciekawe każdy z nich miał naklejki salonu Przyguccy :)
rozmawialem z jednym przed zakuypem mojej mcv on mial wlasnie ja troche malo rozgarnienty koles nie bede podawal ktory bo wszyscy beda wiedziec o kogo chodzi ;)
_________________ Przede wszystkim przestronnosc w aucie co dajeLodgy i MCV w dobrej cenie ;)
Stan licznika 115,000 i koniec
Lodgy 120000km i rośnie
rozmawialem z jednym przed zakuypem mojej mcv on mial wlasnie ja troche malo rozgarnienty koles nie bede podawal ktory bo wszyscy beda wiedziec o kogo chodzi ;)
Wieża,
Czy ty piszesz używając Google Translate?
Jeśli tak, to nie ma sprawy. Jeśli nie, to stawiaj chociaż przecinki, bo mam pewien problem z rozumieniem twojego przekazu...
_________________ Gregosa
---------
MCV dCi lauréate | 63k+ km
Polecam, a wiem że warto.
Może na Sandreo, ja w bagażniku i tak woże powietrze a parkować łatwiej i ma z tyłu wycieraczkę. To czego brakuje mi w niej z poldzia to programowalnego regulatora pracy wycieraczek.
Bardzo dobry pomysł. Może jakiś liścik do Św. Mikołaja ............ byle by nie przyniósł żółtej.
Ja właśnie takiej wymiany dokonałem, choć ściślej rzecz ujmując jest to uzupełnienie "parku maszynowego" w rodzinie. Różnica kolosalna, ale też złego słowa o polonezie nie powiem, bo sporo lat przejeździł bez zarzutu. Teraz natrudniej się przyzwyczaić do wspomagania kierownicy
A we Wrocławiu Logan na TAXI to rzadkość. Chyba tylko 2 razy widziałem przez ostatnie 1,5 roku kiedy na to zwracam uwagę. A to przecież idealne auto do tego celu: tanie w eksploatacji, łatwe w naprawie, wielgachne i jeszcze ma 3 lata gwarancji.
_________________ Dacia Logan 1.4 MPI 75 KM, wersja Access + poduszka pasażera
2007 - 2012, ok. 86 tys. km
To był naprawdę fajny wóz!
www.psur.pl - moja strona o podróżowaniu po Polsce
Marka: dacia
Model: było mcv , jest duster
Silnik: 1,6 sce
Rocznik: 2017/2018
Wersja: Open Pomógł: 3 razy Dołączył: 14 Wrz 2008 Posty: 188 Skąd: luboń k/poznania
Wysłany: 2008-12-17, 08:27
W Poznaniu Loganki na taxi to widok b.częsty,jest nawet kilka MCV, a ostatnio widziałem jedną MCV pod Sheratonem z logo hotelu, co mnie ździwiło i ucieszyło.
W Warszawie jeździ sporo (relatywnie) sedanów jako taxi i nieco mniej MCV. Zresztą, pierwszy raz zwróciłem uwagę na MCV, widząc go jako taxi, oklejone reklamą jednego z dilerów.
W Warszawie rozmawialem z taksowkarzem ktory jezdzi Loganem MCV 1.4
Mowi ze jest ok, w miescie pali mu od 8 do 10 litrow na 100km. Poki co nie mial z samochodem problemow i nie martwi sie bo ma gwarancje. Za instalacje gazu dealer chcial 5000 zl.
tak 5000 zl, wiec koles podziekowal i czeka az sie skonczy gwarancja.
Taki sam koszt jest w Chevroletcie - w salonie mi powiedzieli bo sie pytalem - tez 5000zl.
Marka: Opel
Model: Astra IV
Silnik: 1.7 cdti
Rocznik: 2011 Pomógł: 2 razy Dołączył: 13 Kwi 2008 Posty: 888 Skąd: W-WA
Wysłany: 2009-02-15, 09:09
SebastianW napisał/a:
tak 5000 zl, wiec koles podziekowal i czeka az sie skonczy gwarancja.
Taki sam koszt jest w Chevroletcie - w salonie mi powiedzieli bo sie pytalem - tez 5000zl.
no 4900 chyba że podrożało w nowym roku, ja założyłem w ASO i jestem zadowolony
Z tego co zaobserwowałem w Łodzi na taksówkach pojawia się coraz więcej sandero i loganów, więc może wynikać z tego że są to auta dosyć niezawodne skoro sami taksówkarze nimi jeżdżą:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum