Wysłany: 2018-04-08, 18:19 Praca koła pasowego klimatyzacji w silniku TCe 0,9
Witam forumowiczów. Mam problem z klimatyzacją. Podczas włączenia i pracy po kilku minutach zaczymuje się koło pasowe kompresora klimatyzacji jak domniemywa jest to koło na pasku klinowym od rozrządu. Niepokoji mnie jedno podczas działania klimatyzacji jak już wcześniej pisałem zatrzymuje się a pasek klinowy ślizga się po nim. Nie wiem czy to jest stand w tym silniku czy jakaś awaria. Klimatyzacja schładza powietrze tylko że ciągle słyszę jak załącza się kompresor i dodatkowo przenosi delikatne drgania i buczenie na drążek zmiany biegów. Bardzo proszę o informację jak to jest u was. Dodatkow dadam że w zimie nie miałem żadnych takich objawów. Bardzo dziękuję
Małe szanse aby pasek się ślizgał na kole pasowym , raczej sprzęgło kompresora odłącza go, a patrząc widać wtedy nieruchomy środek koła - kręci się tylko zewnętrzna część. Jak by ten pasek się ślizgał to po chwili leciałby z niego dym
_________________ Duster 4x4 1.6 średnia z już ponad 180000 km ;)
Focus 1.6 TDCI średnia z ponad 125kkm
Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.5 110 hp
Rocznik: 2013
Wersja: Prestige 7 os. Pomógł: 58 razy Dołączył: 15 Wrz 2013 Posty: 2955 Skąd: Romilly sur Seine/Siemianowice Sl.
Wysłany: 2018-04-09, 07:06
Normalny objaw. Sprezarka pracuje cyklicnie wlacza sie i wylacza co kilka sekund.
Sterowana jest czujnikiem cisnienia i oblodzenia ukladu klinatyzacji.
Drgania i zmiana odglosu pracay silnika jest spowodowana jego obciazeniem.
_________________ Rzeczy niemozliwe robie od reki, a na cuda trzeba dzien poczekac.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum