jestem użytkownikiem Dacii Logan MCV SCe75 od roku. Kupiona nowa w salonie. Dzisiaj wracając z wczasów chciałem dotankować paliwo, niestety nie udało się, bo klapka wlewu paliwa nie dała się otworzyć od wewnątrz (poprzez dźwignię w kabinie). Na szczęście paliwa starczyło na powrót do domu:) Czy ktoś z Was spotkał się z takim problemem i czy jest w stanie mi pomóc? Czy jest jakaś możliwość awaryjnego otworzenia klapki? Bo póki co za chwilę zapali się rezerwa i muszę ograniczyć przemieszczanie się do poniedziałku, aż zadzwonię do serwisu. Z góry dzięki za wszelkie przydatne info.
Nie znam Logana ale zwykle za wykładziną boku w bagażniku(np. w Dusterze)da się namacać linkę idącą do otwierania klapki i jak ją pociągniesz(musisz mocno ścisnąć albo nawet zagiąć żeby pociągnąć linkę a nie tylko pancerz) to klapka powinna się otworzyć o ile nie urwało się przy samej klapce.
Jeździj do rezerwy. Jak się zapali, jedź na stację i zadzwoń na numer assitance Dacii (numer na szybie). Usterka uniemożliwiająca dalszą jazdę, bo nie wiesz ile na rezerwie przejedziesz. Najpewniej pomoc drogowa otworzy Ci klapkę na miejscu. Różnica jest taka, że jak on Ci ją uszkodzi przy otwieraniu, to Ci ją naprawią. Jak sam to zrobisz, to masz problem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum