mam logana mcv 1,0 sce może ktoś polecic dobą instalacje lpg oraz warsztat który jest kumaty w tych silnikach Woj. Dolnoślaskie Wrocław, Wałbrzych, Kotlina Kłodzka
jeżeli może być również Jelenia Góra to polecam Moto System AUTO GAZ w Jeleniej Górze. Jakub naprawdę zna się na rzeczy i na pewno będzie to solidny montaż na sprawdzonych komponentach, a strojenie odbędzie się podczas jazdy.
Dziękuję za info zależy mi na tym aby to był warsztat który zna ten silnik i już w takich autach montował LPG, jaka.instalacja firma itp. najlepiej się sprawdza ?
Każdy robi to na czym się zna. Ja mam zestaw Staga. Reduktor R02, wtryski AC W03 Bfc (obsługują do 65KM z jednego a nie 25 jak w Landi Renzo) i sterownik Stag Qbox Plus z autoadaptacja pod OBD.
Brałbym tańszą instalacje. BRC zawsze było najdroższe ale serio, powyżej 3k za 3 cylindry to jest przegięcie. To co pisałem wyżej kosztowało mnie 2500zl. Auto działa jak złoto na gaziutku, wcale nie gorzej niż na Pb, albo jeszcze lepiej.
3 tys. to płaciłem za instalację BRC seqent 24 do dastera w 2012r. zrobiłem na niej już 220 tys. km bez żadnej awarii i jeździ dalej. W MCV też mam brc s24 montowaną w 2014r - zrobiony przebieg 140 tys też bez awaryjnie także polecam te instalacje
Marka: ..
Model: ....
Silnik: ...... Pomógł: 1 raz Dołączył: 12 Maj 2016 Posty: 197 Skąd: ziemia łódzka
Wysłany: 2021-10-30, 14:03
Mam instalację LPG z tym silnikiem.
Komponenty:
KME Nevo Sky Jet Expert + reduktor STAG AC02 + wtryski LPGTech Yeti.
Jeżdżę od lipca.
Montaż w Łodzi w serwisie poleconym przez zaufaną osobę.
Całkowity koszt wyniósł 3.250 zł.
Gdybyś miał jakieś pytania to śmiało.
Ostatnio zmieniony przez Wojciech-EL 2021-10-30, 14:04, w całości zmieniany 1 raz
Wojtek, a powiedz mi, bo masz taką składankę pod maską, przez jaką firmę masz homologowana całą instalację? Bo wiem że AC (masz akurat R02) nie homologowalo instalacji z Yeti.
Ostatnio zmieniony przez eliks 2021-10-30, 17:35, w całości zmieniany 2 razy
Marka: ..
Model: ....
Silnik: ...... Pomógł: 1 raz Dołączył: 12 Maj 2016 Posty: 197 Skąd: ziemia łódzka
Wysłany: 2021-10-31, 19:15
eliks, Wyciąg ze świadectwa homologacji ma pieczątkę: NAGAZ STEFANOWSKI, Łódź, Al. 1-go Maja 47, natomiast instalacji dokonał zakład: TERAZ WITOLD SZYMANIAK, Łódź, ul. Pomorska 250.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum