Wysłany: 2022-03-28, 17:52 Jak sterowana jest żaluzja chłodnicy?
Sprawdzałem dzisiaj żaluzję czy działa i tak działa idealnie,zamknęła się po odpaleniu silnika i otworzyła przy 80 stopniach,przy 70 jeszcze była zamknięta sprawdziłem.
Natomiast moje pytanie jak jest sterowana,nie widziałem żadnych kabli czy silniczka,zajrzałem wszędzie gdzie dało radę.
Wysłany: 2022-04-17, 09:02 Re: Jak sterowana jest żaluzja chłodnicy?
acco napisał/a:
Sprawdzałem dzisiaj żaluzję czy działa i tak działa idealnie,zamknęła się po odpaleniu silnika i otworzyła przy 80 stopniach,przy 70 jeszcze była zamknięta sprawdziłem.
Natomiast moje pytanie jak jest sterowana,nie widziałem żadnych kabli czy silniczka,zajrzałem wszędzie gdzie dało radę.
U mnie po odpaleniu silnika zaluzja zamyka sie i nawet jak plyn chlodniczy jest juz nagrzany do optymalnej temp. to nadal zaluzja jest zamknieta. Dokladnych temperatur plynu nie znam bo komputer pokladowy ich nie pokazujee, a boje sie podlaczac cos do gniazda obd zeby nie stracic gwarancji na silnik. Mysle jednak ze po przejechaniu 40 km temp. plynu jest odpowiednia i zaluzja powinna sie otworzyc. No chyba, ze silnik jest notorycznie niedogrzany. Poobserwuje jeszcze, gdy temperatury na zewnatrz beda wyzsze.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum