Marka: brak
Model: brak
Silnik: brak
Wysłany: 2022-11-25, 09:29 Wyłączająca się kamera cofania
Dzien dobry,
Dacia duster 1.0 LPG z 2022r. Mam kamerę cofania i wersję wyświetlacza z android auto przewodowym.
Zdarza się że kamera cofania znika w czasie cofania. W serwisie twierdzą że za szybko cofam. Ale to znikanie obrazu jest przy różnych prędkościach, a raz od razu po ruszeniu.
oczywiście, że nie.
Też czasem mam w sandero tak, że po włączeniu jest czarny ekran (bardzo sporadycznie), jakby sygnału nie było, ale, żeby znikala w trakcie pracy to nie widziałem tego.
Czajo, ja u siebie dokładałem kamerę i raz na czas zdarza się, że pierwsze wrzucenie wstecznego kończy się czarnym obrazem. Każde następne wrzucenie wstecznego nie stwarza tego problemu.
Dodam tylko, że kamerka jest stale zasilana, bo jest podpięta po zapalniczkę w trzecim rzędzie. To może trochę stabilizować zachowanie.
Ostatnio zmieniony przez topdrive 2022-12-01, 10:00, w całości zmieniany 1 raz
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 113 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3788 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2022-12-01, 13:27
Czajo napisał/a:
Też czasem mam w sandero tak, że po włączeniu jest czarny ekran (bardzo sporadycznie), jakby sygnału nie było, ale, żeby znikala w trakcie pracy to nie widziałem tego.
To akurat potwierdzam- czarny ekran zdarza mi się może raz na 50 cofnięć, ale to zwykle jest wtedy gdy wrzucam wsteczny zanim MediaNav zdąży się na dobre włączyć. Z prędkością związku nie zauważyłem, bo czasem nie zdążę wtedy nawet ruszyć, ale najwyraźniej w nowej generacji Dacii wprowadzili jakieś nowe wynalazki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum