Wysłany: 2019-07-04, 21:11 Media Nav 1.0.13.2.368_r49
Dzisiaj w Dacia Media Nav Evolution Toolbox wyskoczyło mi info o aktualizacji oprogramowania.
Zassało upgrade.lgu (bajtów: 369 172 480)
MN wykryło i przeprowadziło aktualizację. Wersja 1.0.13.2.368_r49
Tylko, że po ponownym wygenerowaniu danych na USB przez MN i powrocie do Dacia MNE Toolbox, wykrywa akatualizacje i instaluje na USB - tylko, że to jest ta sama aktualizacja (identyczny plik upgrade.lgu) - MN nie reaguje na niego.
Formatowałem już USB, generowałem nowe dane z MN i Dacia MNE Toolbox znowu wrzuca tą samą aktualizacje na USB...
Ostatnio zmieniony przez cowcar 2019-07-04, 21:13, w całości zmieniany 3 razy
Marka: Dacia
Model: NOWY DUSTER 3
Silnik: 1,0 ECO
Rocznik: 2024
Wersja: Extreme 5-os. Pomógł: 7 razy Dołączył: 14 Lip 2015 Posty: 1144 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-07-04, 21:51
Prawidłowo, nic nowszego ci nie wgra. Jak już raz w penie był podany numer wersji, to ściągnie tylko ten lub nowszy, gdyby istniał. Najlepiej przejrzyj zawartość .lgu , tam jest wszystko "opisane".
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 113 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3788 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-07-05, 09:31
Myślę, że to "błędy i wypaczenia". Programiści lubią coś czasami niechcący zepsuć... tak jak w niedawnej aktualizacji oprogramowania z przesuniętą godziną.
Faktycznie po aktualizacji do wersji 1.0.13.2 , program Dacia Media Nav Evolution Toolbox ciągle chce aktualizować , jakby nie widział , że program już zaktualizowany i nie pozwala przejść dalej , do aktualizacji map . Ciekawe czy błąd plików aktualizacji czy też błąd programu Dacia Media Nav Evolution Toolbox?
pozostaje chyba pytanie do działu pomocy technicznej Dacia
Wygląda na to że to nie jes jedyny błąd .
Mapy możesz zaktualizować jedynie do wersji jaka był dostępna przy pierwszym uruchomieniu MN ( a dokładnie wersji jak była gdy po raz pierwszy Twój MN złapał sygnał GPS)
Możesz spróbować zalogować i pobrać aktualizację bo chyba coś poprawili
Potwierdzam w tym sensie, że jak dziś w końcu odważyłem się OD NOWA, z użyciem nowego pendriva zrobić to co trzeba, to zakończyło się to częściowym sukcesem (częściowym, bo podstawowa mapa została z 2013 roku a pribałtyki, PL, CZ, SK, H jest z 2018q4 a było z 2017 - zatem "nasz" fragment Europy pełny sukces a reszta Europy została zignorowana).
Jeszcze raz na pustym pendrivie zgram info o licencjach i zobaczę, czy pozwoli zaktualizować cokolwiek więcej.
Ostatnio zmieniony przez pikodat 2019-07-17, 15:49, w całości zmieniany 3 razy
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 113 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3788 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-07-18, 10:22
buladag napisał/a:
Nadal nie ma nic powyżej 2018.q4
Ale... chyba nie ma nowszych...
To i tak rewelacyjnie. Po raz pierwszy chyba są tam dostępne tak nowe mapy- dotąd oficjalnie przez Toolbox można było jedynie pobrać lub kupić mapy ze 2-3 wydania starsze niż najnowsze. Generalnie wgrywając sobie mapy "niezależnie" było się zwykle jakiś rok do przodu.
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2019-07-18, 10:24, w całości zmieniany 1 raz
A u mnie ładnie zaktualizował soft do 1.0.13.2, ale nie mam możliwości aktualizacji map (obecnie 2017.Q2) a jeszcze 90 dni nie minęło. Po zgraniu konfiguracji na pendrive i włożeniu do pc, toolbox wykrywa, trzeba się zalogować, ale wówczas od razu jest przeskok do zakładki dom gdzie mogę kupić elementy lub zrealizować kod. Nie ma okna z informacją o aktualizacji. W historii mam 2 pozycje: 7.1 aktualizacja oprogramowania i 7.2 gwarancja map bez ograniczrń w Hiszpanii. Tez tak macie?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum