Wysłany: 2024-06-26, 21:46 clio 4 - odłączony akumulator brak licznika i tmps
Witam panowie przyszedłem na wasze forum choć mam inne auto i potrzebuje porady. Clio 4 15 dci odłączyłem akumulator i zniknął mi licznik kilometrów główny jest ten tylko co można kasować oraz czujnik tmps świeci kontrolka i pomarańczowy klucz.Podbrałem program ddt4all połączyłem się ale nie mam zielonego pojęcia co jak i gdzie ustawić może by ktoś pomógł oczywiście nie za darmo .Widzę ze na tym forum jest duża wiedza odnośnie tego programu. Nie ma nawet przyuczenia czujników z poziomu kierowcy jak było wcześnie.
Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.5 110 hp
Rocznik: 2013
Wersja: Prestige 7 os.
Dołączył: 15 Wrz 2013 Posty: 2949 Skąd: Romilly sur Seine/Siemianowice Sl.
Wysłany: 2024-06-28, 22:16
Podaj kody błędów. Podłącz sie z autem jakimkolwiek darmowym programem do obsugi obd, może coś nam to podpowie. Jak nie masz pojecia o ddt4all to nie ruszaj nic tym programem, bo tylko dołożysz sobie problemów.
_________________ Rzeczy niemozliwe robie od reki, a na cuda trzeba dzien poczekac.
Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.5 110 hp
Rocznik: 2013
Wersja: Prestige 7 os.
Dołączył: 15 Wrz 2013 Posty: 2949 Skąd: Romilly sur Seine/Siemianowice Sl.
Wysłany: 2024-06-29, 23:30
Jak dla mnie to typowe bledy po odpięciu rozladowaniu aku.
Usuń błędy i zobacz jak zareaguje.
Udaj sie rowniez do elektryka lub jakiś warsztat, żeby zmierzyli ci aku, bo może to on jest winny.
_________________ Rzeczy niemozliwe robie od reki, a na cuda trzeba dzien poczekac.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum