Przymierzam się do montażu kamerki tylnej wideorejestratora w Jogger. Czy ktoś już próbował montować takie coś i może mi podpowiedzieć jak to się instaluje? Rozumiem, że ciągnę kabel lewą albo prawą stroną w podsufitce? Czy wystarczy taką podsufitkę ściągnąć siłą, jakie mocowania tam są, czy są gdzieś jakieś śruby? Z góry dziękuję. Idealne byłoby jakieś wideo, ale na yt nie znalazłem. Dziękuję.
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 115 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3839 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2024-09-08, 15:12
Nie wiem jak to tam wygląda w Joggerze, ale w Sandero2 wystarczyło mi ściągnięcie uszczelek drzwi i włożenie kabelka w szczelinę pod podsufitkę. Kabel bez problemu dał się przepchnąć nad środkowym i tylnym słupkiem. Żadnych mocowań podsufitki nie ruszałem. Ale mój kabelek kamery jest bardzo cienki.
Trochę cierpliwości i zręcznych palców, bez kłopotu ułożyłem kable do wideorejestratora przy uszczelce drzwi, bez demontażu czegokolwiek, w każdej chwili wyjmujesz całość i przekładasz do innego pojazdu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum