Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.5 110 hp
Rocznik: 2013
Wersja: Prestige 7 os. Pomógł: 57 razy Dołączył: 15 Wrz 2013 Posty: 2949 Skąd: Romilly sur Seine/Siemianowice Sl.
Wysłany: 2013-09-16, 16:13
odpowiem sobie sam bo mialem chwile i wyciaglem radio. nie mozna podlaczyc nic komletnie nic. do tego jest to radio nie 2 din tylko 1 din z przykreconym wyswietlaczem.a na obudowie napisane jest renault lg made in china.
_________________ Rzeczy niemozliwe robie od reki, a na cuda trzeba dzien poczekac.
Trzeba było zrobić zdjęcia i wrzucić na forum przy okazji :(. Choćby tyłu radyjka i ogólnie.
Ja się u siebie w dokkerze tak głęboko nie zapuszczał ale u mnie z zewnątrz wygląd to tak:
Model: Lodgy
Silnik: 1.5 110 hp
Rocznik: 2013
Wersja: Prestige 7 os. Pomógł: 57 razy Dołączył: 15 Wrz 2013 Posty: 2949 Skąd: Romilly sur Seine/Siemianowice Sl.
Wysłany: 2013-09-18, 18:02
dokladnie tak ja kupilem brakujace mapy i sciagalem aktualizacje to wszystko robisz prez usb i jest banalnie latwe.a ja zaczalem ten temat bo chcialem podlaczyc kamere cofania pod te radio
_________________ Rzeczy niemozliwe robie od reki, a na cuda trzeba dzien poczekac.
Wysłany: 2014-05-13, 19:39 Re: Kamera cofania w Media Nav
Cav napisał/a:
W menavrus to jest std, czy też trzeba jakieś kombinacje uskuteczniać?
Podejrzewam że w MediaNav da się zrobić bez konieczności Menevrus'a - ale trzeba zadziałać za pomocą Clipa ( okazuje się że taka możliwość w standardzie jest zablokowana)
Oczywiście potrzebna będzie również zmiana w oprogramowaniu.
Proszę rzucić okiem na zdjęcie.
Niestety nie mam dostępu do klipa aby sprawdzić
Model: był Logan MCV, jest Lodgy
Silnik: był 1.2 75 GPL, jest 1.6 Sce 100
Rocznik: był 2013, jest 2016
Wersja: Laureate
Wysłany: 2014-05-13, 19:58
Ehhh te Wasze gdybania i przypuszczenia. Myślisz, że pierwsze co zrobiłem to nie było podpięcie pod Clipa?? Było. I jakby się dało, to bym Menavrusa nie kupował... Poza tym DDT2000 to zupełnie inne oprogramowanie niż Clip. Nie obsłuży najnowszych aut...
Nie wiem w czym problem. Kupić oprogramowanie za 160 zł i po problemie... Do tego można dograć mapy do nawigacji zamiast wydawać 400 zł na aktualizację... Ehhh Polacy....
_________________ Programowanie nowszych Dacia/Renault po CAN (np. wyłączanie czujników ciśnienia w oponach, Start Stop, itd.). Moje auto: http://www.daciaklub.pl/f...c.php?p=1714641 Instalacja gazowa BRC Sequent 32
Ehhh te Wasze gdybania i przypuszczenia. Myślisz, że pierwsze co zrobiłem to nie było podpięcie pod Clipa?? Było. I jakby się dało, to bym Menavrusa nie kupował... Poza tym DDT2000 to zupełnie inne oprogramowanie niż Clip. Nie obsłuży najnowszych aut...
To jak wytłumaczysz to na zdjęciu - nie obsługuje?
dacialoganmcv napisał/a:
Nie wiem w czym problem. Kupić oprogramowanie za 160 zł i po problemie...
Zapłaciłeś za to co jest dostępne za darmo - nie kupiłeś licencji tylko zapłaciłeś za bezpłatny program.
dacialoganmcv napisał/a:
Do tego można dograć mapy do nawigacji zamiast wydawać 400 zł na aktualizację... Ehhh Polacy....
Można i tak okreslić wszystkich którzy płacą za oprogramowanie licencyjne.
Ja korzystam z legalnego oprogramowania - może takie zboczenie zawodowe
A jest jeszcze kilka innych rzeczy zablokowanych na razie w MediaNav.
Na zdjęciu poniżej ( wyświetlanie temperatury zewnętrznej oraz program o funkcjonalności komputera samochodowego Renault ECO2)
lg20.jpg
Plik ściągnięto 2728 raz(y) 40,73 KB
Ostatnio zmieniony przez jas_pik 2014-05-13, 20:16, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum