Wysłany: 2025-11-27, 19:31 Półka podsufitowa z Dokkera w Lodgy
Szanowni koledzy i koleżanki,
Ostatnio naszła mnie taka myśl, że Lodgy ma bardzo dużo niewykorzystanej przestrzeni nad głową i zastanawiałem się, czy byłaby możliwość zamontowania tam półki z Dacii Dokker?
Wstępnie widzę, że musiałbym zdemontować schowek na okulary po stronie kierowcy i uchwyt po stronie pasażera. Teoretycznie daszki przeciwsłoneczne i oświetlenie powinny pasować.
Może ktoś z Was przerabiał już ten temat?
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 120 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 4093 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2025-11-28, 10:42
Obawiam się, że będziesz pionierem... Chyba najprostsza i najszybsza metoda- po prostu kup, przyłóż a jak nie pasuje to zrób normalny zwrot w ciągu 14 dni i tyle.
P.S.
Nie wiem jakie daszki przeciwsłoneczne są w Lodgy, ale te z Dokkera są na pewno inne niż np. w tamtej generacji Sandero, Loganie czy Dusterze.
Obawiam się, że będziesz pionierem... Chyba najprostsza i najszybsza metoda- po prostu kup, przyłóż a jak nie pasuje to zrób normalny zwrot w ciągu 14 dni i tyle.
P.S.
Nie wiem jakie daszki przeciwsłoneczne są w Lodgy, ale te z Dokkera są na pewno inne niż np. w tamtej generacji Sandero, Loganie czy Dusterze.
Tak też zrobiłem. Zamówiłem półkę (8201134924R) + mocowania do niej (112493971R - wygląda na to, że te elementy są stosowane też w Renault Master - czarny element na zdjęciu poniżej).
Początkiem przyszłego tygodnia zestaw powinien do mnie dotrzeć.
Dam znać jakie są efekty moich działań
Ostatnio zmieniony przez Nigon 2025-11-28, 11:59, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum