Czy ktoś może mi polecić ciekawe, w miarę spokojne miejsce na wypoczynek w przyszłym roku na włoskim, północnym wybrzeżu gdzieś nad morzem Śródziemnym?
My byliśmy już 4 razy w Grado (najbliższa dla nas - Polaków - miejscowość nad Adriatykiem). Nocowaliśmy m.in. w Aquilei (ze starożytnymi ruinami), która jest ok. 10 km od Grado. W tym roku prawdopodobnie ponownie tam się wybierzemy. Jak namierzysz te miejscowości i będziesz miał jakieś pytania ...
Ostatnio zmieniony przez laisar 2010-08-10, 23:55, w całości zmieniany 1 raz
Czy plaże są również kamieniste jak w Chorwacji? Jak wyglądają noclegi (kwatery, hotele, apartamenty). Czy w okolicach jest dużo możliwości spędzenia wolnego czasu? Jakie ceny na miejscu?
Plaże piaszczyste (niezbyt piękne). Wyraźnie zauważalne pływy (przy max odpływie do wody było jakieś 200 m, ale na płyciznach woda gorąca). Na kwaterach nie za bardzo chcieli nas przyjąć - 3 dzieci (tak myślę, że z tego powodu byli niechętni); ale baza noclegowa jest spora - spaliśmy (w końcu) w hostelu (mieliśmy do dyspozycji pokój z łazienką; w cenie śniadanie; nocleg 2 + 3 dzieci za trochę ponad 50 euro, ale oficjalnie płaciliśmy za 2 + 1, bo dzieci poniżej 4 roku życia za darmo). Grado i Aquileia to małe miasteczka, ale (jak to we Włoszech) bogate "życie" wieczorowe. Ceny - myślę, że bardzo przystępne - w restauracji można zjeść np. pizzę, spagetti za taką cenę jak w Polsce; wino tańsze od zwykłych napojów.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum